Malaysias eksstatsminister trekker seg som partileder

Korrupsjonsanklagede Najib Razak måtte tåle et sviende nederlag i valget onsdag. Nå har den tidligere statsministeren trukket seg fra politiske verv, samtidig som myndighetene har gitt ham forbud mot å forlate landet. Foto: Aaron Favila / AP / NTB scanpix
Korrupsjonsanklagede Najib Razak måtte tåle et sviende nederlag i valget onsdag. Nå har den tidligere statsministeren trukket seg fra politiske verv, samtidig som myndighetene har gitt ham forbud mot å forlate landet. Foto: Aaron Favila / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Malaysias eksstatsminister Najib Razak trekker seg etter valgnederlaget både som leder for sitt eget parti og alliansen som har styrt landet i over 60 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Najib kunngjorde lørdag at han går av som leder for partiet Forente malayers nasjonale organisasjon (UNMO). Han sa også at han trekker seg som leder for Nasjonal front, koalisjonen som tapte valget tidligere i uka etter å ha styrt Malaysia siden landet ble uavhengig i 1957.

Under en pressekonferanse på UNMOs partikontor i Kuala Lumpur sa Najib også at han tar fullt ansvar for tapet i onsdagens valg på ny nasjonalforsamling.

Najib er anklaget for korrupsjon, og han får nå ikke lov til å forlate landet.

Valget ble vunnet av en opposisjonsallianse ledet av Mahathir Mohamad, som gjorde et overraskende politisk comeback i en alder av 92 år. Mohamed tilhørte tidligere Nasjonal front og var landets statsminister fra 1981 til 2003. Han er nå den eldste valgte regjeringssjefen i verden.

Les også: Harde kamper nord i Myanmar – nær 20 drept

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden