MDG-Lan hardt ut mot Frp

– Fremskrittspartiet er arrogant og har en bypolitikk fra 1950-tallet. Oslos kontroversielle miljøbyråd Lan Marie Berg knaller til mot Siv Jensen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Selv om det virker som om Siv Jensen sliter med å forstå det, så er folk flest i Oslo faktisk ikke avhengige av bil, sa Berg da hun fredag kveld talte til landsmøtet i Miljøpartiet De Grønne.

Frp-lederen var selv ikke nådig i omtalen av MDG under sitt partis landsmøte for to helger siden:

– I Oslo finbørstes sykkelveier for snøkorn slik at noen få vintersyklister får perfekte forhold, mens bilister møter dårlig brøytede veier, stengte parkeringsplasser og en hermetisk lukket by på grunn av bompenger, sa Jensen.

Ga svar

Lan Marie Nguyen Berg ble møtt med jubel og stående applaus fra MDG-landsmøtet da hun fredag kveld etterfulgte Rasmus Hansson på talerstolen.

Og fra scenen på landsmøtehotellet på Fornebu ga hun Frp-lederen svar på tiltale:

– Skal vi tro det som kommer ut av Frp om dagen, så består Oslo stort sett av en salig blanding av kriminelle innvandrere og gale MDG-politikere, sa Berg og fortsatte:

– Problemet til Frp er at byutviklingspolitikken deres henger igjen på 1950-tallet. Frp vil styre byen på bilens premisser.

Arrogante

I talen anklaget hun Frp for å være arrogante når partiet snakker bilistenes sak:

– Har de snakket med barn som har utrygge skoleveier i Oslo? Med folk som sliter med astma? Med syklister som sykler med hjertet i halsen? Eller med kollektivpassasjerene som stamper i kø? spurte MDG-profilen.

Hør åpningstalene til Rasmus Hansson og Lan Marie Berg i sin helhet i videoen under:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden