USA varsler nye sanksjoner mot Irans revolusjonsgarde

Sanksjonene skal ramme det finansminister Steven Mnuchin omtaler som et omfattende valutavekslingsnettverk. Foto: Jae C. Hong / AP / NTB scanpix
Sanksjonene skal ramme det finansminister Steven Mnuchin omtaler som et omfattende valutavekslingsnettverk. Foto: Jae C. Hong / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USA og Emiratene innfører sanksjoner som skal ramme et valutavekslingsnettverk som drives av Irans mektige revolusjonsgarde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sanksjonene er de første som kunngjøres siden president Donald Trump trakk USA fra den internasjonale atomavtalen med Iran. Avtalen legger bånd på Irans atomprogram i bytte mot sanksjonslettelser. USAs allierte Frankrike, Tyskland og Storbritannia, samt Russland og Kina har sagt at de vil beholde avtalen.

USA og De forente arabiske emirater innfører sanksjoner mot seks iranske enkeltpersoner og tre selskaper som knyttes til valutanettverket, opplyser det amerikanske finansdepartementet torsdag.

Departementet hevder nettverket håndterer flere hundre millioner dollar i vekslingsoverføringer.

– Det iranske regimet og dets sentralbank har misbrukt tilgang til foretak i Emiratene for å skaffe seg amerikanske dollar som finansierer IRGC-QFs ondsinnede aktiviteter. Det omfatter finansiering og væpning av deres regionale stedfortredergrupper, sier finansminister Steven Mnuchin torsdag.

IRGC-QF er en forkortelse for revolusjonsgardens Quds-styrke, som håndterer utenlandsoperasjoner og antas å ha stor innflytelse over militser i blant annet Syria og Irak.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden