Israel hevder å ha angrepet nesten all Irans infrastruktur i Syria

Israelske stridsvogner fotografert på Golanhøydene, som Israel okkuperte fra Syria under seksdagerskrigen i 1967. Foto: Ariel Schalit / AP / NTB scanpix
Israelske stridsvogner fotografert på Golanhøydene, som Israel okkuperte fra Syria under seksdagerskrigen i 1967. Foto: Ariel Schalit / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Israels omfattende luftangrep i Syria traff nesten alt som finnes av iransk infrastruktur i landet, ifølge forsvarsminister Avigdor Lieberman.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– De er nødt til å huske dette ordtaket: Hvis det regner på oss, vil det styrtregne på dem. Jeg håper vi har avsluttet denne hendelsen og at alle har forstått, sier Lieberman etter at Israel utførte det de selv omtaler som sitt største angrep mot iranske mål noensinne.

Ifølge Israel var luftangrepene et svar på 20 raketter som iranske styrker anklages for å ha avfyrt mot israelske stillinger på de okkuperte Golanhøydene natt til torsdag. Fire av rakettene ble skutt ned, resten landet i Syria, og ingen israelere ble såret.

Den israelske hæren oppgir å ha angrepet flere titall iranske militærmål i Syria kort tid senere i det som er en av de største israelske militæroperasjonene på flere år.

28 israelske kampfly utførte angrepet, ifølge Russland. Minst 23 personer, hvorav fem syriske soldater og 18 allierte krigere, ble drept, ifølge aktivistgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Lieberman kaller rakettangrepet, som ifølge ham ble utført av den iranske revolusjonsgardens Quds-styrke, for en "ny fase".

– Vi ønsker ingen opptrapping, men vi kommer ikke til å la noen angripe oss eller bygge en infrastruktur for å angripe oss i framtida, sier forsvarsministeren.

Iran hadde torsdag ettermiddag ikke kommentert de israelske påstandene.

– Iranske raketter landet ikke på israelsk territorium. De falt enten i Syria eller ble stanset av Iron Dome (rakettforsvarssystemet), sier Lieberman.

Personvernpolicy