Babcock tilbyr alle pilotene i Lufttransport fast jobb

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Babcock SAA har onsdag sendt forslag til tariffavtale til Norsk Flygerforbund der samtlige ansatte i Lufttransport FW tilbys jobb, ifølge NHO luftfart.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekrefter administrerende direktør Torbjørn Lothe i NHO Luftfart til VG.

– Vi har i dag hatt en møte med Babcock, og jobbet for å finne en løsning selv om Babcock ikke er i tjeneste i Norge i dag. Det er utarbeidet en tariffavtale, og videreformidlet at de vil gi tilbud til samtlige piloter i Lufttransport i samsvar med de vilkårene det har vært enighet om tidligere, sier Lothe til avisen.

Forhandlingene mellom fagforeningen Norsk Flygerforbund og Babcock SAA om overføring av pilotene, startet 1 mars og brøt sammen i april. Etter det har ansatte i Lufttransport FW begynt å søke seg vekk i frykt for å skulle stå uten jobb når Babcock overtar kontrakten i juli 2019.

Flygerforbundet har siden 1. mars forhandlet for å få til en kollektiv overgang av alle ambulanseflygere fra Lufttransport til Babcock.

Striden har dreid seg om kontrakten til Babcock har vært virksomhetsoverdragelse eller ikke.

– Selskapet mener at dette ikke er virksomhetsoverdragelse, men har da likevel valgt å tilby jobb til samtlige ansatte i Lufttransport. Slik unngår man den usikkerheten som mange har følt i Lufttransport, om de har jobb neste sommer eller ikke, sier Lothe.

Flygerforbundet har foreløpig ikke sett avtaleutkastet.

– Dersom det stemmer så vil Norsk Flygerforbund selvsagt se på det, sier generalsekretær Katinka Sporsem i Norsk Flygerforbund til VG.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden