SV: – Høie må bli på jobb til luftambulansekrisen er løst

Helseminister Bent Høie (H) må holde seg på jobb de neste fridagene inntil krisen i luftambulansetjenesten er løst, krever SV. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Helseminister Bent Høie (H) må holde seg på jobb de neste fridagene inntil krisen i luftambulansetjenesten er løst, krever SV. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Helseminister Bent Høie (H) må holde seg på jobben de neste dagene trass i fridager inntil krisen i luftambulansetjenesten er løst, krever SV. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre av de neste fire dagene er fridager. Samtidig er liv og helse truet i Nord-Norge, påpeker SVs talsperson i luftambulansestriden Nicholas Wilkinson.

– Høie kan ikke ta fri før denne saken er løst. Dette handler om liv og helse i nord. Han må jobbe for å løse dette nå, sier Wilkinson til NTB.

Han mener det er regjeringen selv som har skapt krisen.

– Stortinget må på sikt inn og rydde opp i regjeringens rot. Vi vil ha en langsiktig løsning, men Høie må løse krisen nå, sier han.

Høie måtte svare for sin håndtering av krisen i luftambulansetjenesten i Stortingets spørretime onsdag, men nektet å ta selvkritikk.

– Det er ikke slik at vi er i en situasjon der alle ambulanseflyene står på bakken. Det er den samlede beredskapen som er avgjørende for tryggheten, sa Høie, som viste til at konkrete tiltak er satt i verk for å avhjelpe situasjonen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden