Frankrike, Tyskland og Storbritannia beklager Trumps Iran-beslutning i felles uttalelse

USAs største allierte i Europa beklager samstemmig landets beslutning om å trekke seg fra av atomavtalen med Iran.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyskland, Frankrike og Storbritannia bruker det diplomatiske uttrykket «beklager» om president Donald Trumps beslutning. EUs utenrikspolitiske sjef, Federica Mogherini, sier at EU vil arbeide for at avtalen skal videreføres.

Frankrikes president Emmanuel Macron sier at tilhengerne av avtalen vil arbeide sammen for en «ny og bredere» Iran-avtale.

I en twittermelding sier Macron at hele ikke-spredningsregimet står på spill og at de tre landene vil arbeide for å etablere et bredere grunnlag som omfatter kjernefysisk aktivitet, perioden etter 2025 (da Iran-avtalen skulle utløpe), rakett-aktivitet og stabilitet i hele Midtøsten, spesielt Syria, Jemen og Irak.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden