Irans president advarer egne innbyggere før Trumps beslutning

Hassan Rouhani advarer om at Iran kan gå en utfordrende periode i møte. Foto: Iranian Presidency Office via AP/ NTB scanpix
Hassan Rouhani advarer om at Iran kan gå en utfordrende periode i møte. Foto: Iranian Presidency Office via AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Irans president Hassan Rouhani advarer om at landet kan gå en utfordrende tid i møte. Uttalelsen kommer før Donald Trumps erklæring vedrørende atomavtalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er mulig at vi kommer til å få problemer de neste to til tre månedene, men vi skal komme oss gjennom dette, sier Rouhani på en oljekonferanse i Iran.

Siden januar 2016 har hans land nytt godt av opphevede sanksjoner i bytt mot innsyn i Irans atomprogram, en avtale som USAs president Donald Trump skal uttale seg om tirsdag.

– Jeg kommer til å kunngjøre min beslutning om Iran-avtalen fra Det hvite hus klokka 14 i morgen, skrev Trump på Twitter mandag kveld. Norsk tid er dette klokken 20.

Presidenten har tidligere har vært svært kritisk til atomavtalen, som Trump omtaler som en avtale med «katastrofale mangler». Den oppfatningen deles ikke av USAs allierte i Europa. Blant disse er Frankrike, Tyskland og Storbritannia.

Det sistnevnte landet sendte mandag utenriksminister Boris Johnson til Washington D.C. for å overbevise amerikanske myndigheter om å opprettholde avtalen. Dette i et møte med USAs visepresident Mike Pence og landets sikkerhetspolitiske rådgiver John Bolton.

– Jeg ser ikke noen fordeler ved å vrake avtalen. Det er bare Iran som tjener på det hvis vi opphever restriksjonene vi har lagt på Irans atomprogram, skrev Johnson i New York Times mandag om sitt lands oppfatning.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden