Dagens Nyheter: Sverige og Finland utvider militærsamarbeidet med USA

Sveriges forsvarsminister Peter Hultqvist reiser til Washington for å undertegne en avtale om økt forsvarssamarbeid med USA. Arbeidet med avtalen har vært holdt hemmelig fram til nå.
Sveriges forsvarsminister Peter Hultqvist reiser til Washington for å undertegne en avtale om økt forsvarssamarbeid med USA. Arbeidet med avtalen har vært holdt hemmelig fram til nå. Foto: NTB scanpix

En avtale om et tettere og dypere militært samarbeid mellom Sverige, Finland og USA skal undertegnes tirsdag. Hemmelige forberedelser har pågått i lang tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder den svenske avisa Dagens Nyheter.

Den svenske forsvarsministeren Peter Hultqvist og hans finske kollega Jussi Niinistö skal nå besøke USAs forsvarsminister James Mattis i Washington for å undertegne intensjonsavtalen som er inngått.

Hultqvist opplyser til avisen at bakgrunnen for samarbeidet er økt sikkerhetspolitisk uro i Europa, i kjølvannet av Russlands annektering av den ukrainske Krim-halvøya og den pågående konflikten i Ukraina.

– Avtalen mellom USA, Sverige og Finland har som formål å øke stabiliteten. I den stabiliteten inngår også amerikansk nærvær på forskjellig vis, sier den svenske forsvarsministeren.

Forsvarskomiteen i den svenske Riksdagen er nylig blitt informert om samarbeidet, men representantene har inntil nå vært bundet av taushetsplikten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden