Hariri erkjenner kraftig tilbakegang i valget

Libanons statsminister Saad al-Hariri viser fram sin fargede tommelfinger som betyr at han har avlagt stemme under søndagens valg. Valget ser ut til å ha endt med et klart nederlag for Hariri og hans bevegelse. Foto: Hussein Malla / AP / NTB scanpix
Libanons statsminister Saad al-Hariri viser fram sin fargede tommelfinger som betyr at han har avlagt stemme under søndagens valg. Valget ser ut til å ha endt med et klart nederlag for Hariri og hans bevegelse. Foto: Hussein Malla / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Libanons statsminister Saad al-Hariri opplyser at hans Sunni-dominerte politiske bevegelse har mistet en tredel av setene de hadde i nasjonalforsamlingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det første valget på ny nasjonalforsamling på ni år i landet førte til en kraftig svekkelse av Hariris blokk. Det endelige valgresultatet er ennå ikke offentliggjort, men foreløpige resultater viser en klar seier til den sjiamuslimske Hizbollah-bevegelsen.

Hariri sier hans bevegelse har fått 21 av de 128 plassene i nasjonalforsamlingen, ned fra 33.

Saad al-Hariri har stått i spissen for en politisk allianse som har forsøkt å motarbeide Hizbollah. Alliansen, som fikk støtte fra Saudi-Arabia, vant valget i 2009, men har siden gått i oppløsning.

Bakgrunn: Hizbollah mot seier i valget i Libanon