Lokalvalg i 2019 etter kartet fra 2020

Valget til kommunestyrer og fylkesting i 2019 skal gjennomføres etter de grensene som gjelder fra 1. januar 2020, har Kommunal- og moderniseringsdepartementet bestemt.
Valget til kommunestyrer og fylkesting i 2019 skal gjennomføres etter de grensene som gjelder fra 1. januar 2020, har Kommunal- og moderniseringsdepartementet bestemt. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Kommunevalget og fylkestingsvalget neste høst skal gjennomføres i tråd med de nye grensene som gjelder fra 1. januar 2020.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommunal- og moderniseringsdepartementet fastslår at valget i 2019 skal gjennomføres som om grenseendringene som trer i kraft fra 1. januar 2020 allerede er gjennomført.

Dette gjelder for alle kommuner og fylkeskommuner som er omfattet av sammenslåinger, grensejusteringer og delinger, heter det i en pressemelding fra departementet.

Det innebærer med andre ord at innbyggerne ved lokalvalget neste høst skal velge sine representanter til kommunestyrene og fylkestingene i de nye enhetene slik de ser ut fra 2020.

På den annen side har departementet tidligere signalisert at det vil være naturlig å beholde dagens 19 valgdistrikter (som er identisk med dagens 19 fylker) ved stortingsvalget i 2021. Begrunnelsen er at et lovutvalg som skal utrede alle spørsmål om antall nye valgdistrikter, da vil få tilstrekkelig tid til å utrede problemstillingene før det foretas varige endringer i valgordningen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden