Byrådet i Oslo vil selge sykehjemstomt i Spania

Eldrebyråd i Oslo Tone Tellevik Dahl (Ap) vil ikke bygge sykehjem i Spania. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Eldrebyråd i Oslo Tone Tellevik Dahl (Ap) vil ikke bygge sykehjem i Spania. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Arbeiderpartiets eldrebyråd vil selge Oslo kommunes sykehjemstomt i Spania. Tomten ble kjøpt av det borgerlige byrådet i 2005, men står fortsatt ubebygd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp i Oslo med daværende eldrebyråd Sylvi Listhaug (Frp) i spissen, ville sende eldre til varmere strøk og kjøpte i 2005 en tomt i Altea i Spania for å bygge sykehjem. Prosjektet strandet på grunn av manglende byggetillatelse og uklare reguleringsplaner. Så langt har kjøpet kostet skattebetalerne 30 millioner kroner, skriver Nettavisen.

Tomten på 12 mål, som ligger i Altea nær Benidorm, ble kjøpt av Oslo kommunes sykehjemsselskap Omsorgsbygg for 3,4 millioner kroner i 2005. Først i 2013 fikk Oslo kommune byggetillatelse, men da var prosjektet lagt på is.

Dagens eldrebyråd i Oslo, Tone Tellevik Dahl (Ap), sier til Nettavisen at hun mener markedet nå kan være bra for et salg av tomten, som også ble forsøkt solgt for fem år siden.

– Tiden er inne for å prøve å hente hjem noen av pengene som Sylvi Listhaug kastet ut av vinduet. Her har Listhaug sløst bort skattebetalernes penger på noe ubrukelig, og brukt enda mer penger for å stoppe hele prosessen der nede, sier hun.

– Man kan lure på hvorfor i all verden man skal bygge et sykehjem i et annet land. Alle kan få bo der de vil, men vårt oppdrag er å gi gode tjenester til innbyggerne i Oslo, legger Ap-byråden til.

Men Listhaug, som var byråd i Oslo for helse, eldreomsorg og sosiale tjenester i mer enn fem år fra januar 2006, forsvarer likevel kjøpet.

– Frp ønsket å bygge et sykehjem i Spania som et tilbud til Oslos eldre på 2000-tallet, fordi mange eldre ville ha godt av å komme bort fra kulde og is til varmere strøk. Dessverre fikk vi det ikke til, sier hun.

Aktuelt: Ap-ordfører skjelte ut Listhaug og Hoksrud: – Har aldri opplevd maken

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden