Navarsete taus om utspill fra partifeller

<p>Liv Signe Navarsete sier hun ikke ønsker å holde saken levende med polemikk mot partifeller.</p>
Liv Signe Navarsete sier hun ikke ønsker å holde saken levende med polemikk mot partifeller. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

Liv Signe Navarsete vil ikke kommentere ønsket fra partifellene Heidi Greni og Jenny Klinge om at det settes punktum i saken om grisemeldingen hun mottok.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg er sykmeldt og trenger kreftene til andre ting. Dessuten ønsker jeg ikke å holde saken levende med polemikk, og uttalelsene deres står på egne bein, skriver Navarsete i en tekstmelding til NTB.

Stortingsrepresentantene Heidi Greni og Jenny Klinge mener Senterpartiet nå må konsentrere seg om politikk og gå videre etter uker med enorm medieoppmerksomhet om den obskøne messenger-meldingen som Navarsete ble tilsendt en lørdagsnatt i februar.

Sp-topp: – Jeg forstår ingenting av kritikken til Navarsete

– Det var opp til Ola

Meldingen kom fra mobilen til tidligere Sp-statssekretær Morten Søberg under en hyttetur med ni andre menn. Nestleder Ola Borten Moe og flere andre tillitsvalgte i Sp var til stede, men alle nekter for å ha sendt Facebook-meldingen.

Moe valgte mandag i forrige uke midlertidig å tre tilbake som nestleder, men har nå gjenopptatt vervet. Det skjer etter at politiet henla etterforskningen i saken og sentralstyret torsdag sluttbehandlet saken.

– Det var opp til Ola når han ville tilbake, og jeg er selvsagt glad for at han er tilbake så raskt, sier Greni til Dagsavisen.

Bakgrunn: Sexmeldingen til Navarsete utløser ingen sanksjoner fra Senterpartiet

Trygg på uskyld

Stortingsrepresentant Jenny Klinge mener offeret hadde vært for stort om saken hadde ført til Moes avgang. Hun sier det er på tide å ønske ham hjertelig velkommen tilbake.

– Det er én som har gjort dette, og jeg er helt sikker på at det ikke er Ola. Det er ni uskyldige her, og det kan ikke være slik at man er kollektivt ansvarlig om man er i samme bygg som en som gjør noe galt, sier Klinge til Dagsavisen.

Sp-representanten sier det er unødvendig av Navarsete «å gå løs på partiledelsen», som hun uttrykker det. Klinge viser til at den tidligere Sp-lederen torsdag karakteriserte partiets håndtering av saken som «elendig».

Aktuelt: Hevder Borten Moe forsøkte å stanse varsel: – Fikk melding om at jeg var sexy på TV

– Megatøff tid

På Facebook skrev Navarsete torsdag at hun har havnet i en situasjon som hun mener mange jenter og kvinner kan kjenne seg igjen i, nemlig at et varsel ikke fører til noe som helst annet enn en «megatøff tid for deg selv».

– Tror ikke at den elendige håndteringen Trygve (Slagsvold Vedum) og Marit (Arnstad) sto for etter varslingen vil gjenta seg, men la dette stå som et symbol på hvordan en varsling ikke skal håndteres, skriver hun.

Aktuelt: Kritiserer Borten Moe: – Man ber ikke unge jenter om å tie stille

Taus Vedum

Trygve Slagsvold Vedum ville fredag ikke kommentere saken på nytt overfor NTB, men viste til sine uttalelser fra torsdag, der han blant annet sa at det er «leit at Navarsete føler det sånn».

– Dette var en uhørt melding som Navarsete aldri skulle ha fått. Det har påført henne en stor belastning. Men samtidig kan vi ikke sanksjonere enkeltpersoner når vi ikke vet hvem som sendte den, sa Sp-lederen til NTB.

Aktuelt: Navarsete: Ikke enkelt å ha tillit til alle hyttetur-deltakerne

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden