Dansk regjeringsrokering gir tre nye ministre

Statsminister Lars Løkke Rasmussen henter inn tre nye ministre til Danmarks borgerlige regjering etter at to ministre kunngjorde at de går av tirsdag. Rokeringen innebærer også at en tredje minister går av. Foto: Martin Sylvest / Scanpix Denmark / NTB scanpix
Statsminister Lars Løkke Rasmussen henter inn tre nye ministre til Danmarks borgerlige regjering etter at to ministre kunngjorde at de går av tirsdag. Rokeringen innebærer også at en tredje minister går av. Foto: Martin Sylvest / Scanpix Denmark / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen bytter ut tre av sine ministre. En av de nye er en forretningsmann uten politisk bakgrunn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var den erfarne Venstre-politikeren Søren Pind som satte det hele i gang da han bestemte seg for å trekke seg fra politikken, bekrefter Løkke.

– Jeg er ikke en slik som går og rokerer i tide og utide. Men jeg har full respekt for at Søren, som jeg har kjent siden han var 16 år, gjerne vil prøve noe annet. Det er selvfølgelig det som setter dette i gang, sa Løkke da han presenterte hele tre nye ministre onsdag.

Pind, som har vært utdannings- og forskningsminister, blir erstattet av Tommy Ahlers. Han kommer fra næringslivet og er blant annet kjent for TV-programmet «Løvens hule», som handler om unge gründere. I forbindelse med utnevnelsen har Ahlers lovet at han vil stille til valg for Venstre i neste folketingsvalg.

Også miljø- og næringsmiddelminister Esben Lunde Larsen varslet tirsdag at han trekker seg. Han blir erstattet av Jakob Ellemann-Jensen, som siden valget i 2015 har vært parlamentarisk leder for regjeringspartiet Venstre i Folketinget.

Lunde Larsen fortsetter på sin side i Folketinget fram til neste valg.

Onsdag ble det også klart at Eva Kjer Hansen gjør comeback i regjeringen etter at hun for drøyt to år siden ble presset til å gå av som miljø- og matvareminister som følge av misvisende tall om regjeringens landbrukspakke. Nå får hun ansvaret for fiskeri, nordisk samarbeid og likestilling.

Samtidig har Løkke foreslått hennes forgjenger Karen Ellemann som Venstres nye parlamentariske leder i Folketinget.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden