Abid Raja langer ut mot 1. mai-talene til Ap-Raymond og Frp-Sylvi: – Sørgelig!

Abid Raja (V).
Abid Raja (V). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Venstreprofil Abid Raja mener Ap og Frp ødelegger hva 1. mai skal være. – De har gjort 1. mai om til en slagmark hvor de angriper hverandre personlig, sier han til ABC Nyheter. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen (Ap) gikk i strupen på Frp i sin 1. mai-tale.

– Den blåblå regjeringen, med Venstre på slep, vil aldri gjøre kampen for et trygt arbeidsliv til jobb nummer én. Siv Jensen sier nå at Frp er partiet for arbeidsfolk, sa Johansen på Youngstorget i Oslo.

– Milliarder i skattekutt til de rikeste og angrep på arbeidstakernes rettigheter er fasiten etter fem år med Frp i regjering. Jeg stoler ikke på dem. De vil noe annet enn oss, sa byrådslederen.

Samtidig brukte Sylvi Listhaug (Frp) mye av sin 1. mai-tale på å kritisere Ap og Jonas Gahr Støre.

– Støre er født med sølvskje i munnen. Han har aldri hatt en vanlig jobb, og er utdannet blant eliten i Frankrike. Det er ikke noe galt med høy utdanning, men hvem gjenspeiler folket? Det er Frp. Vi er partiet for folk flest. Vi er partiet for arbeidsfolk, sa Listhaug.

Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Sylvi Listhaug var på besøk i Drammen og holdt tale 1. mai. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix
Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Sylvi Listhaug var på besøk i Drammen og holdt tale 1. mai. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix

Samtidig antydet hun at Ap-lederen er dobbeltmoralsk.

– Han har kjøpt private helsetjenester, men han unner ikke vanlige folk det samme. Det kaller jeg å trekke stigen opp etter seg. Så lenge det er pust i meg, skal jeg sørge for at Jonas Gahr Støre aldri blir statsminister i Norge, sa stortingspolitikeren.

Venstrepolitiker og stortingsrepresentant Abid Raja, mener 1. mai-talene til Listhaug og Johansen er med å ødelegger hva 1. mai skal være.

Bakgrunn: Listhaug til frontalangrep på Støre

Støres svar: – Mer opptatt av meg enn politikk

Raja om Listhaugs angrep på Støre: – Unorsk!

Abid Raja (V). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Abid Raja (V). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– De kjører billig, partipolitisk retorikk og burde holdt seg for gode til å angripe hverandre personlig, sier Raja til ABC Nyheter.

Han reagerer sterkest på Listhaugs angrep på Støre, hvor hun sa at Støre "er født med sølvskje i munnen".

– Det er fullstendig upassende. Å påpeke at Støre er født inn i en rik familie er smålig. Her må vi andre politikere stå opp. Vi kan ta han på politikken og hva han står for, men ikke gå etter Støre fordi han rik. Å si han er født med sølvskje i munnen er unorsk og bør forbli unorsk, sier Raja.

– Slagmark om partipolitikk

Han kritiserer også Raymond Johansen for sitt angrep mot Frp.

– Jeg reagerer sterkt, og synes det er skuffende og sørgelig at toppolitikere har gjort om 1. mai opp til en slagmark om partipolitikk og personlige ting. Istedenfor å kjempe for arbeidernes rettigheter og snakke om egen politikk, benytter de denne anledningen til å gå i strupen på hverandre. De misbruker rett og slett 1. mai-talen. Topp-politikere vet godt hva de gjør og overskriftene i avisene blir deretter. Fokuset blir på person og angrep istedenfor å feire arbeiderne, sier Raja.

– Vi må legge om kursen fremover. Det var ikke slik det var da jeg gikk i 1. mai tog som ungdom, sier Venstre-toppen.

Raja la først ut en twittermelding, og har i etterkant fått kritikk.

– Venstre blir av noen sett på som det mest fagforeningsfiendtlige partiet. Det må vi gjøre noe med, sier Raja.

Beundrer LO

Han mener han er i sin fulle rett til å mene noe om 1. mai.

– Jeg har fått reaksjoner på at jeg som Venstre-politiker bør holde kjeft. Jeg er født og oppvokst i en kommunal bolig, min far jobbet i spikerfabrikkene i Nydalen og jeg jobbet der med han om sommeren. Få stortingsrepresentanter i dag, selv fra Ap, har noen gang tatt maskinfett med egne hender og klint det inn i arbeidsredskapet. Det er få som har sitti på gulvet og spist matpakka med guttene på gulvet. Det har jeg! I min ungdomstid har jeg gått i 1. mai-tog mange ganger og faren min var medlem i LO.

– Da jeg begynte som fast medlem i finanskomiteen for Venstre i januar, gikk mitt første besøk til LO-leder Hans-Christian Gabrielsen. Jeg har ingen andre følelser for LO enn beundring og kjærlighet, sier Raja.

Aktuelt lesestoff:

En gjennomgang av stortingspolitikernes bakgrunn, viser at Frp er det partiet som er nærmest å være som folk flest!

Les saken: Frp er det nye Ap

SE VIDEO: Jensen refset Støre - roste Listhaug

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden