Armensk opposisjonsleder nominert som statsministerkandidat

Den armenske opposisjonslederen Nikol Pashinyan er nominert til statsminister. Valget holdes tirsdag. Foto: AP / Sergei Grits / NTB scanpix
Den armenske opposisjonslederen Nikol Pashinyan er nominert til statsminister. Valget holdes tirsdag. Foto: AP / Sergei Grits / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den armenske opposisjonslederen Nikol Pasjinian er nominert til statsministerposten som eneste kandidat. Nasjonalforsamlingen velger ny statsminister tirsdag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pasjinian har de to siste ukene stått i spissen for massedemonstrasjonene som er rettet mot regjeringspartiet – Det republikanske partiet – korrupsjon og nepotisme.

Han er avhengig av en håndfull stemmer fra Det republikanske partiet, som sitter med det parlamentariske flertallet.

Partiet, som har besluttet å ikke fremme noen egen statsministerkandidat, har ikke tatt et offisielt standpunkt til valget, men en høytstående tjenestemann i partiet sier de ikke vil stå i veien for Pasjinians kandidatur.

Pasjinian har sagt at personer som sitter i den nåværende regjeringen, også vil kunne få ministerposter hvis han blir landets nye statsminister.

Krisen brøt ut etter at Serzj Sargisian, Armenias president i ti år, fikk jobben som statsminister kort tid etter at han gikk av som president. Kritikere mener at Sargisian hadde planer om å beholde makten på livstid ettersom skiftet skjedde etter at flere av presidentens fullmakter var overført til statsministeren. Sargisian gikk av i forrige uke etter store protester mot ham.

Personvernpolicy