– Trump er ekstremt korrupt

<h6>Republikaneren David Frum mener USAs president Donald Trump er korrupt.<br></h6>
Republikaneren David Frum mener USAs president Donald Trump er korrupt.
Foto: Joe Raedle / AFP

Republikaneren David Frum, som jobbet i Det hvite hus for George W. Bush, beskriver hvordan han mener Donald Trump korrumperer USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette er den mest korrupte administrasjonen i moderne tid, muligens i hele den amerikanske historien. Trump selv er ekstremt korrupt, sier David Frum til DN.

Da DN intervjuet Trump-rådgiveren James Carafano tirsdag, viste vi til Frums påstander, og svaret var: «gi meg bevisene». Det vil Frum gjerne.

– Det er tusen konkrete eksempler. Det viktigste beviset er hvordan Trump driver forretninger som president. Det samme gjør hans svigersønn, Jared Kushner. Og mye av forretningene er utenlands. Det er millioner av dollar som strømmer til Trumps selskaper, fra Filippinene, Tyrkia og Abu Dhabi blant annet, fortsetter Frum, ifølge avisen.

Les også: Slaktet Donald Trump - håver inn på boksalg

Og de som betaler får presidentens oppmerksomhet. Og som første president i nyere tid nekter Trump å offentliggjøre selvangivelsen. En av Trumps kolleger var denne uken ærlig om hvordan pengene styrer politikken, skriver DN.

Mick Mulvaney er sjef for Consumer Financial Protection Bureau, utnevnt av Trump etter flere år i Representantenes hus.

– Vi hadde et hierarki da jeg var i Kongressen: Hvis du som lobbyist aldri hadde gitt oss penger, snakket jeg ikke med deg. Hvis du som lobbyist hadde gitt oss penger, ville jeg vurdere det, sa Mulvaney på en bank-konferanse, ifølge avisen.

Les også:

Trump: - «Galskap» og «katastrofe»

Delte reaksjoner på Koreahalvøya dagen derpå

Saken ble først publisert på Hegnar.no

Personvernpolicy