Frps landsmøteSiv Jensen tordnet mot Ap: – En seier at Støre ikke ble statsminister

Ap-leder Jonas Gahr Støre er en «svak leder» ifølge Siv Jensen.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi gjorde det umulige mulig og gjorde spådommer til skamme, sa Frp-leder Siv Jensen da hun innledet landsmøtetalen sin fredag. Samtidig fyrte hun av kraftsalver mot Jonas Gahr Støre og Aps innvandringspolitikk. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

GARDERMOEN (ABC Nyheter): Klokken 14:00 gikk Siv Jensen på talerstolen på Frps landsmøte.

Se talen direkte øverst saken!

– Vi klarte det! Vi gjorde det umulige mulig. Vi gjorde spådommer til skamme. Fremskrittspartiet satt fire år i regjering, og vi ble gjenvalgt, sa Jensen da hun åpnet Frps landsmøte.

– På landsmøtet skal glede oss over at Frp har hånden på rattet i norsk politikk. I valget så sa velgerne klart hva de mente. Jonas Gahr Støre ble ikke statsminister og Hadia Tajik ble ikke justisminister. Det er en seier i seg selv, sa Jensen til trampeklapp fra salen.

Jensen varslet at partiet også framover vil prioritere hjertesaker som lavere skatt, satsing på samferdsel og eldreomsorg samt opprettholde «tidenes strengeste innvandringspolitikk».

– Feige Arbeiderpartiet

Arbeiderpartiet var feige i innvandringspolitikken, sa Frp-lederen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Arbeiderpartiet er ikke lenger i stand til å styre dette landet, sa Jensen.

Frp-lederen hevdet at en «feig innvandringspolitikk» er en av de viktigste årsakene til at Arbeiderpartiet tapte stortingsvalget i fjor høst.

– Vi har en svak partileder fra det største opposisjonspartiet som står i spagat i vanskelige saker. Støre stikker halen mellom bena, som han gjorde i debatter i valgkampen, sa Jensen.

Siv Jensen holder åpningstalen under Fremskrittspartiets landsmøte fredag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Siv Jensen holder åpningstalen under Fremskrittspartiets landsmøte fredag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Den ene dagen prøver Støre å tøffe seg i innvandringspolitikken. Men så stikker han halen mellom beina når han møtes med store reaksjoner internt, der flere lokallag tvert imot vedtar at de ønsker stor økning i innvandringen, fortsatte hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Arbeiderpartiet går ut og stempler vanlige mennesker som er bekymret for konsekvensene av høy innvandring. Og slik sporer en viktig debatt av, sa Jensen.

Samtidig benyttet hun anledningen til å hylle Sylvi Listhaug etter den dramatiske avgangen i mars.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Sylvi gjorde en strålende jobb i regjering, sa hun.

– Hun fortsatte å stramme inn innvandringspolitikken, og slik fikk vi kontroll på den største flyktningstrømmen siden andre verdenskrig.

Til angrep på de som ikke er «norske i hjertet»

Jensen gikk også til angrep mot de hun mener er norske på papiret, men «ikke i hjertet». Det handlet om æresbegrepet, og begrensninger på kvinners frihet.

– Det er mennesker som mener Koranen står over norsk lov. De er kanskje norske på papiret, men ikke i hjertet, sa Frp-lederen.

– Vi har alle lest om innvandrerjenter som blir beskyld for å ødelegge familiens ære, om de kysser en gutt fra feil familie eller feil opprinnelse. Eller oppfører seg for vestlig. Slike foreldre har ikke forstått noen verdens ting, sa Jensen, og la til at det er «uakseptabelt» når innvandrerfamilier forsøker å kontrollere hvem jentene er sammen med.

Artikkelen fortsetter under annonsen

LO-samarbeid er vanskelig: – Et politisk parti

Jensen ønsker et tettere samarbeid med landets største fagorganisasjon LO, men sier det er vanskelig når LO støtter Ap økonomisk.

– Frp vil samarbeide med en fagorganisasjon, ikke et politisk parti, sa Jensen til trampeklapp.

Jensen inviterte LO til et tettere samarbeid, men muligens ikke det LO som er LO i dag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er vanskelig å samarbeide med en organisasjon som aktivt støtter opp under et annet politisk parti og fôrer Arbeiderpartiet med ressurser og valgkamppenger, sa hun.

Frp-lederen mener det er vanskelig å være organisert dersom man heier på Frp.

– Jeg forstår godt arbeidsfolk som ikke melder seg inn i en fagforening når de vet at kontingenten deres går til et parti de aldri ville funnet på å stemme på. Toppene i fagforeningene gjør det vanskeligere å være organisert, når du samtidig tvinges til å støtte et parti du er sterkt imot, sa hun.

Partilederen ladet opp til talen med å servere pølser til landsmøtedeltakerne.