Senterkvinnene om Navarsete-melding: – Uakseptabelt

Liv Signe Navarsete. Arkivfoto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
Liv Signe Navarsete. Arkivfoto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

– Det Liv Signe Navarsete ble utsatt for er grov trakassering, sier Senterkvinnene, som ber den eller de som har sendt meldingen, ta ansvar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det at de eller den ansvarlige ikke har ordnet opp, er den direkte årsaken til at saken ikke er løst, og er det som har ført til denne unødvendige situasjon for partiet med uløst varslingssak. Det har også bidratt til en merbelastning spesielt for Liv Signe, men også for dem som ikke var involvert i sendingen av denne meldingen, sier Senterkvinnene i en enstemmig uttalelse torsdag kveld.

Trakasseringsmeldingen ble sendt til tidligere Sp-leder Liv Signe Navarsete under hytteturen på Storlien i 2016 fra Sp-politiker Morten Sørbergs mobiltelefon.

– Meldinga Liv Signe Navarsete mottok er uakseptabel og grov trakassering. Liv Signe har vært en klar og tydelig stemme i en sak hun i utgangspunktet ikke ville at skulle bli offentlig. Det er svært modig av henne å fortelle sin historie for å bidra til at andre skal slippe å bli behandlet slik. Slike saker verken kan eller skal ties i hjel. Ansvaret for å unngå slike saker ligger på dem som trakasserer, sier leder for Senterkvinnene, Beate Marie Dahl Eide, til NTB.

Uansett resultat av politianmeldelsen mener Senterkvinnene at Senterpartiets sentralstyre må ta sitt ansvar gjennom å fordømme meldingen og bidra til en ryddig avslutning av saken.

– Det må ikke være noen tvil om at trakasserende oppførsel er uakseptabelt i Senterpartiet, som ellers i samfunnet. For Senterpartiets del må saken håndteres i tråd de etiske retningslinjene partiet har, sier Dahl Eide.

Les også: Overgrepstiltalte Bill Cosby kjent skyldig på alle punkter

Personvernpolicy