Pompeo godkjent som utenriksminister av Senatet

Mike Pompeo har fått Senatets godkjennelse til å overta som USAs utenriksminister. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB scanpix
Mike Pompeo har fått Senatets godkjennelse til å overta som USAs utenriksminister. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tidligere CIA-sjef Mike Pompeo er blitt godkjent av Senatet som USAs nye utenriksminister. Første post på programmet blir NATOs utenriksministermøte i Brussel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra helgens møte i Brussel går turen direkte videre til høynivåsamtaler i Israel, Saudi-Arabia og Jordan, opplyser Pomepos talskvinne.

Den nyslåtte ministeren får en rekke presserende saker på sitt bord. På NATO-møtet blir atomavtalen med Iran er ett av de sentrale temaene. Det er også ventet at Pompeo vil diskutere saken direkte med Storbritannias utenriksminister Boris Johnson.

Den tidligere CIA-sjefen er kjent for å være negativ til Iran-avtalen.

I Senatet møtte Pompeo hard motstand fra Demokratene, som beskyldte ham for å være krigersk, antimuslimsk og ha fordommer mot homofile, bifile og transkjønnede. Avstemningen endte likevel med godkjennelse med 57 mot 42 stemmer, og han ble kort tid etter tatt i ed av høyesterettsdommer Samuel Alito.

Pompeo blir også sentral i arbeidet med å arrangere et toppmøte mellom president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong Un i løpet av månedene som kommer.

Pompeo tar over etter Rex Tillerson, som fikk sparken etter å ha hatt stillingen i ett år og to måneder.

Les også: Kronprinsparet avsluttet sin rundreise i Baltikum

Personvernpolicy