Trump vet ikke om han vil gripe inn i Russland-etterforskningen

President Donald Trump under en pressekonferanse på Mar-a-Lago i Florida tidligere i april. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB scanpix
President Donald Trump under en pressekonferanse på Mar-a-Lago i Florida tidligere i april. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Donald Trump sier han har bestemt seg for å ikke gripe inn i Russland-etterforskningen – men varsler samtidig at han kan komme til å ombestemme seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har flere ganger vært spekulert på om president Donald Trump vil forsøke å stanse etterforskningen av Russlands rolle i den amerikanske valgkampen i 2016 ved å avsette spesialetterforsker Robert Mueller.

Demokratene i Kongressen har forsøkt å få på plass en lov som kan hindre Trump i stanse granskningen av ham selv, men så langt uten å få med seg det republikanske flertallet. Senatets justiskomité skal stemme over et nytt lovforslag torsdag.

I et intervju med Fox News kaller Trump etterforskningen «en skam». Han kritiserer blant annet det føderale politiet FBI for å ha innhentet ransakingstillatelse og gjennomført razziaer hos hans advokat Michael Cohen og tidligere valgkampsjef Paul Manafort.

– Jeg har bestemt meg for å ikke blande meg inn. Jeg kan komme til å ombestemme meg på et punkt, fordi det som foregår er en skam, sier Trump.

Cohen etterforskes av føderale myndigheter i New York for ukjente forretningsforhold. Manafort er tiltalt for hvitvasking av penger og flere andre forhold.