Jensen vil vide ut Frp og ta eierskap om eldre

Hør hele pressekonferansen i forkant av landsmøtet i videoen over.

Fremskrittspartiet tar mål av seg til å kapre velgere med skole og miljø. I tillegg håper partileder Siv Jensen å heise eldrepolitikk som en vinnersak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To dager før Frps landsmøte åpner på Gardermoen, forteller partileder Jensen at hun ønsker å «bredde ut» partiet.

– Vi har høy troverdighet på samferdsel, innvandring og skatt og avgifter. Våre velgere liker oss mye på grunn av de sakene. Men det finnes også velgere som liker vår politikk på disse områdene, men som likevel ikke stemmer på oss, sier Siv Jensen.

Den analysen har ført til følgende konklusjon:

– Jeg mener vi må bli flinkere til å vise fram våre løsninger på områder som skole og miljø. Det vil jeg si noe om i åpningstalen til landsmøtet fredag.

Aktuelt: Hundre ganger mer i skattekutt for de rikeste siden 2013

Mat og privatisering

Jensen lover dessuten å snakke mye om eldreomsorg.

– Mat og ernæring er grunnleggende. Vi vet at mange eldre er underernært og at mange eldre er overmedisinert. Ofte henger dette sammen, sier Jensen og antyder at det kan komme et forslag under talen om dette temaet.

Kampen for private aktører er og blir en annen merkesak.

– Fra 1. juni, på min bursdag av alle ting, har Oslo kommune sagt opp avtalen om kjøp av sju demensplasser på Manglerudhjemmet, et av de kuleste eldresentrene jeg vet om. Dette tilbudet er både beboere og pårørende strålende fornøyd med. Men nå skal det avvikles som følge av et ideologisk drevet korstog på bekostning av mangfold, kvalitet og varme hender, lyder det fra Jensen.

Aktuelt: Her er Siv Jensens tre skatteråd

Glemt rollen?

Arbeiderpartiets helsepolitiske talsperson Ingvild Kjerkol lurer på om Jensen har glemt at hun er finansminister og at partiet har en egen statsråd for eldre.

– Hun har mulighet til å bruke de store pengene på de store oppgavene. Men i stedet velger å la skattekutt til de med mest gå foran en god eldreomsorg, mener Kjerkol.

Eldrebyråd i Oslo, Tone Tellevik Dahl (Ap) avviser kritikken fra Jensen:

– I disse dager har vi 700-800 sykehjemsplasser ute på anbud til private, ideelle aktører, så dette handler verken om ideologi eller korstog. Tvert om er vi i ferd med å erstatte gamle og utslitte sykehjem med topp moderne sykehjem etter mange år privatisering av det borgerlige byrådet i hovedstaden, sier hun.

Aktuelt: Carl I. Hagen varsler at han gir seg

Personvernpolicy