Oslos miljøbyråd har aldri møtt i rådet som skal sikre skogen rundt Oslo

Lan Marie Nguyen Berg (MDG) har ikke møtt opp en eneste gang i rådet som skal sikre skogen rundt Oslo. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Lan Marie Nguyen Berg (MDG) har ikke møtt opp en eneste gang i rådet som skal sikre skogen rundt Oslo. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Markarådets sekretariat kritiserer Oslos miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg for å aldri møte opp på møter i rådet som skal passe på skogen rundt hovedstaden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rådet består av 18 personer, inkludert folkevalgte Lan Marie Nguyen Berg som er Oslo kommunes representant i Markarådet. Her har hun ikke møtt opp en eneste gang, skriver Aftenposten.

I årsberetningen for 2016 og 2017 står det: «Markarådets arbeidsutvalg har merket seg at Oslo kommune ikke har prioritert oppmøte i rådet. Fast medlem i rådet har fravær på samtlige fire møter de to siste år.»

Leder for Markarådet og ordfører i Nittedal, Hilde Nysten Thorkildsen (Ap), sier hun er skuffet.

– Jeg har sendt en henvendelse til byrådslederens kontor, der vi etterlyste engasjement, men vi har ikke fått noe svar, sier hun til Aftenposten.

– Jeg synes det er trist og beklagelig. Oslo har en viktig stemme inn i markarådet, og den blir ikke hørt når Oslo ikke møter opp, sier hun videre.

Aftenposten skriver at byråd Berg ikke hadde muligheten til å kommentere kritikken, men får et svar fra byrådssekretær, Daniel Rees.

– Det er vi lei oss for. Årsaken er at byråden har en svært tett kalender, og det handler ikke om at byrådet ikke er opptatt av Marka, skriver Rees i en epost.

Les også: Mattilsynet med urovekkende funn i kosttilskudd