Meny

Carl I. Hagen varsler at han gir seg

Carl I. Hagen i Vandrehallen på Stortinget. Når perioden hans som vararepresentant utløper i 2021, er han klar for å gi seg i politikken. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Etter et langt liv i politikken, sier Carl I. Hagen at det får holde når perioden som bystyrerepresentant i Oslo og vararepresentant på Stortinget løper ut.

Hagen bekrefter overfor Aftenposten at han akter å gi seg og at han ikke vil stille på nytt som kandidat når stortingsperioden løper ut i 2021.

– Jeg har ingen planer om å stille til Stortinget igjen, sier Hagen, som fyller 74 år 6. mai.

Også i 2009 kunngjorde han at han var klar for pensjonisttilværelsen, men det tok ikke lang tid før han angret. Det blir imidlertid ikke noe comeback denne gangen, sier han.

– Jeg vil ha nok fortsatt ha mine meninger, jeg kommer nok fortsatt til å skrive noen Facebook-innlegg og innlegg i Aftenposten og andre aviser.

– Men det blir mer slaraffenliv fremover. Eli og jeg kommer nok til å bli mer i Spania, sier han.

Han mener den viktigste saken på Frps landsmøte i helgen, blir å sørge for helheten og at partiet framstår som samlet utad. Når det gjelder partiets framtid, trekker han fram både Sylvi Listhaug og Tor Mikkel Wara som mulige etterfølgere som partileder.

– Det er spennende med Tor Mikkel Wara. Han er blitt voksen. Han er ikke kandidat i dag, men kan bli det. Spørsmålet vil komme opp når han før sommeren 2020 blir spurt om han vil stille til Stortinget, sier han.

Les også: – Jeg ønsker ikke min verste fiende en tilsvarende opplevelse

Populært