Armenske politikere enige om å forhandle

Den nå avgåtte statsministeren og tidligere president Serzh Sarkisian (t.v.) forlater et møte med protestleder Nikol Pashinyan sist søndag. Foto: Hrant Khachatryan / AP / NTB scanpix
Den nå avgåtte statsministeren og tidligere president Serzh Sarkisian (t.v.) forlater et møte med protestleder Nikol Pashinyan sist søndag. Foto: Hrant Khachatryan / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ledende armenske politikere og opposisjonen skal møtes til forhandlinger om veien videre etter masseprotester som førte til at landets statsminister gikk av.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Møtet skal holdes onsdag, opplyste visepresident i nasjonalforsamlingen, Eduard Sharmazanov, tirsdag, ifølge statlige medier. Der skal blant annet protestlederen Nikol Pashinyan være til stede for å diskutere hvordan den politiske krisen skal løses.

Han har allerede sagt at nasjonalforsamlingen må velge en ny statsminister innen en uke, og at det også vil bli snakk om nyvalg.

Den nå avgåtte statsministeren Serzh Sarkisian har i en tiårsperiode vært Armenias president, før han nylig ble statsminister, noe opposisjonen var sterkt kritisk til. For to år siden ble dessuten grunnloven endret slik at flere av presidentens fullmakter ble overført til statsministeren, og mange mente at Sarkisian forsøkte å feste grepet om makten.

Det gikk kun halvannen uke fra Sarkisian gikk av som president til han ble statsminister, men mandag ble han presset til å gå av. Landets tidligere statsminister Karen Karapetyan fungerer nå som statsminister.

Russland, som har en militærbase i den tidligere Sovjet-republikken, har anmodet om stabilitet, men har lovet at landet ikke vil gripe inn i den politiske uroen.

Bakgrunn: Protestleder og statsministeren skal møtes i Armenia