Frp vil ha flyktningstans og bruke pengene i nærområdene

– Jeg mener det er umoralsk av Norge og resten av Europa å drive sånn som de holder på i dag. Norge bør gå foran som et godt eksempel i Europa. Vi bør legge om politikken for hjelpe flest mulig mennesker, sier Frps Jon Helgheim til NRK. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
– Jeg mener det er umoralsk av Norge og resten av Europa å drive sånn som de holder på i dag. Norge bør gå foran som et godt eksempel i Europa. Vi bør legge om politikken for hjelpe flest mulig mennesker, sier Frps Jon Helgheim til NRK. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norge bør ta imot færre flyktninger og heller frigjøre pengene til bruk i nærområdene. Frps stortingsgruppe legger fram forslaget på landsmøtet til helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvis målet er å hjelpe flest mulig, bør vi ha som målsetting å ta imot null flyktninger til Norge, og heller bruke alle de midlene på nærområdene, sier Jon Helgheim, innvandringspolitisk talsmann for Frp, til NRK.

I år bruker Norge om lag 20 milliarder kroner på mottak av flyktninger og integrering. Helgheim mener Norge ved å spare disse pengene kan hjelpe opp mot 60 ganger flere flyktninger enn i dag, og dessuten være et eksempel for andre europeiske land.

Aktuelt: Regjeringen slår ned Frps asyl-planer

Ifølge FN er det over 65 millioner mennesker på flukt i verden. Arbeiderpartiets Eirik Sivertsen mener Norge må ta sin del av ansvaret og hjelpe mennesker som er på flukt – også her hjemme. Han er grunnleggende uenig i Frps forslag og mener hensikten er å provosere.

– Jeg synes ikke forslaget er relevant, og det er heller ikke gjennomførbart, sier Sivertsen, som er nestleder i kommunalkomiteen på Stortinget.

Aktuelt:

Rekordfall i innvandringen til Norge i fjor

Mahad Mahamud sendes tilbake til Norge