Meny

Åslaug Haga ber Senterpartiet suspendere Borten Moe

Åslaug Haga var Senterpartiets leder mellom 2003 og 2008. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Den tidligere Sp-lederen ber partiet suspendere alle de mannlige politikerne som var til stede på hytteturen hvor sexmeldingen til Liv Signe Navarsete ble sendt.

– Det er tydelig at det finnes en ukultur i Senterpartiet som det må ryddes opp i. Jeg mener alle de ti som deltok på hytteturen må stenges ute fra partiet inntil omstendighetene rundt meldingen er klarlagt, sier Åslaug Haga til VG.

Hun var Senterpartiets leder mellom 2003 og 2008.

Haga mener 1. nestleder Ola Borten Moe må suspenderes inntil man får vite hvem som sendte meldingen til Navarsete.

Ingen vedkjenner seg å ha sendt den sjikanøse meldingen til Sp-politiker Liv Signe Navarsete. Under en hyttetur i Sverige vinteren 2016, der åtte av ti deltakere har eller har hatt sentrale verv i Senterpartiet, ble meldingen sendt til den tidligere Sp-lederen.

Meldingen ble sendt fra telefonen til tidligere statssekretær Morten Søberg, som selv er blant de ti som var med på gutteturen til Storlien.

Søberg har i likhet med de øvrige nektet for å sendt meldingen. Sp-nestleder Ola Borten Moe var også med på turen. Han har, i likhet med de øvrige, oppfordret den ansvarlige til å stå fram.

Kollektiv avstraffelse

Ola Borten Moe reagerer på Hagas utspill. Han kaller det lite konstruktivt og betegner det som en kollektiv avstraffelse.

– For det første er det ingen som skal få en slik melding. For det andre var det ikke et fellesskap som sendte denne meldingen. Det var det én person som gjorde. Like lite som i en hvilken som helst annen sosial samling, kan jeg være ansvarlig for det som blir gjort på en annens telefon, sier han til VG.

Dratt gjennom møkka

Borten Moe sier Senterpartiet nå må bruke partiets egne retningslinjer og at denne saken ikke må løses i mediene. Han håper saken får en snarlig løsning.

– Nå har både jeg og de andre som deltok på denne turen, blitt dratt gjennom møkka i en og en halv uke. For mange har det også konsekvenser. Folk er lei seg og fortvilet, sier Sp-nestlederen.

Generalsekretær Knut M. Olsen i Senterpartiet jobber med å finne ut hvem som sendte tekstmeldingen fra hytteturen.

Populært