Eldreministeren skjønner ikke kritikk fra Pensjonistforbundet

Eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen (Frp) kansellerte en gjesteopptreden på Pensjonistforbundets landsmøte fordi hun må stille i Stortinget.
Eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen (Frp) kansellerte en gjesteopptreden på Pensjonistforbundets landsmøte fordi hun må stille i Stortinget. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Pensjonistforbundets skuffelse over at eldreminister Åse Michaelsen (Frp) takket nei til å delta på forbundets landsmøte kom som en overraskelse på statsråden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette er forunderlig. Jeg blir litt overrasket, lyder Michaelsens reaksjon på at Pensjonistforbundets leder Jan Davidsen rykket ut med en etterlysning av eldreministeren.

Eldre- og folkehelseministeren takket først ja til å komme som gjest på Pensjonistforbundets landsmøte på Gol i juni, men har senere takket nei til å delta.

– Det er et spesielt signal eldreministeren sender oss pensjonister, sier Davidsen.

Han beskriver landsmøtet som et eldrepolitisk verksted og det enkleste stedet for Michaelsen å få innblikk i hva som rører seg innen hennes område.

Aktuelt: Norske pensjonister i Spania skammer seg

Møte i Stortinget

Michaelsen sier at hun takket ja til å komme på Pensjonistforbundets landsmøte med et forbehold om at juni ofte er en travel tid for politikere.

– Nå viser det seg at jeg har saker i Stortinget samme dag som jeg hadde takket ja til å komme til Pensjonistforbundet. Tidligere har jo statsråder fått kritikk for ikke å stille i Stortinget når de har saker der, og nå får jeg altså kritikk for å prioritere Stortinget, sier hun til NTB.

Aktuelt: Unni valgte å jobbe til hun ble 73 – ender opp med null i pensjon

Konfronterende

Michaelsen mener at hun er på tilbudssiden, og at hun bruker mye tid på å snakke med ulike organisasjoner.

– Jeg har uavhengig av landsmøtet avtalt å møte Pensjonistforbundet i mai. Så jeg skjønner ikke hvorfor de går ut på denne konfronterende måten. Jeg vet jo at Davidsen har vært i Arbeiderpartiet og sånn. Men jeg velger å tro at han ikke bruker partilinjen, men representerer vervet sitt. Så ingen vonde følelser herfra, sier hun.

Ny undersøkelse: Dette vil nordmenn gjøre som pensjonister

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden