Meny

120.000 demonstrerte mot Macron

Rundt 11.500 deltok i demonstrasjoner i Paris torsdag, ifølge innenriksdepartementet. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Rundt 119.500 demonstranter protesterte torsdag mot president Emmanuel Macrons reformplaner for offentlig sektor, langt færre enn under demonstrasjonene i mars.

Anslaget er oppgitt av franske myndigheter og omfatter de ulike demonstrasjonene som fant sted rundt omkring i landet torsdag. Til sammenligning gikk rundt 200.000 demonstranter ut i gatene i protest for en måned siden.

Arrangørene, med fagforeningen CGT i spissen, anslo at nærmere 300.000 personer deltok i torsdagens demonstrasjoner, noe som også er langt mindre enn CGTs estimat på 500.000 deltakere i forrige måned.

Macron vil innføre arbeidsreformer som skal gjøre fransk økonomi mer konkurransedyktig. Fagbevegelsen frykter det i praksis vil bety rasering av franske arbeiderrettigheter som er blitt opparbeidet gjennom mange år.

Aktuelt: Macron med kraftfull advarsel mot nasjonalisme i Europa

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært