Bashir sparker Sudans utenriksminister

Sudans president Omar al-Bashir sparker landets utenriksminister, to måneder etter at han avsatte etterretningssjefen. Bildet er tatt i forbindelse med Darfur-konflikten i 2005.
Sudans president Omar al-Bashir sparker landets utenriksminister, to måneder etter at han avsatte etterretningssjefen. Bildet er tatt i forbindelse med Darfur-konflikten i 2005. Foto: Bibiana Dahle Piene / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sudans president Omar al-Bashir kvitter seg med landets utenriksminister, som nylig sa at diplomater ikke har fått lønn på månedsvis, melder statlige medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en tale til nasjonalforsamlingen onsdag sa utenriksminister Ibrahim Ghandour at sudanske diplomater i utlandet ikke har fått betalt på grunn av regjeringens pengemangel.

Ghandour ledet forhandlingene som i oktober i fjor førte til at USA hevet sanksjoner mot Sudan som hadde vært håndhevet i ti år.

I onsdagens tale sa utenriksministeren også at hans departement ikke har klart å betale leie for flere sudanske utenriksstasjoner.

I februar sparket Bashir landets mektige etterretningssjef Mohammed Atta og gjeninnsatt forgjengeren Salah Abdallah Mohammed Salih.

Den internasjonale straffedomstolen i Haag har siden 2003 anklaget Bashir for folkemord, forbrytelser mot menneskeheten og krigsforbrytelser i Darfur.