Meny

Bashir sparker Sudans utenriksminister

Sudans president Omar al-Bashir sparker landets utenriksminister, to måneder etter at han avsatte etterretningssjefen. Bildet er tatt i forbindelse med Darfur-konflikten i 2005. Foto: Bibiana Dahle Piene / NTB scanpix
Sudans president Omar al-Bashir kvitter seg med landets utenriksminister, som nylig sa at diplomater ikke har fått lønn på månedsvis, melder statlige medier.

I en tale til nasjonalforsamlingen onsdag sa utenriksminister Ibrahim Ghandour at sudanske diplomater i utlandet ikke har fått betalt på grunn av regjeringens pengemangel.

Ghandour ledet forhandlingene som i oktober i fjor førte til at USA hevet sanksjoner mot Sudan som hadde vært håndhevet i ti år.

I onsdagens tale sa utenriksministeren også at hans departement ikke har klart å betale leie for flere sudanske utenriksstasjoner.

I februar sparket Bashir landets mektige etterretningssjef Mohammed Atta og gjeninnsatt forgjengeren Salah Abdallah Mohammed Salih.

Den internasjonale straffedomstolen i Haag har siden 2003 anklaget Bashir for folkemord, forbrytelser mot menneskeheten og krigsforbrytelser i Darfur.

Populært