Meny

Kurdiske folkevalgte kastes ut av Tyrkias nasjonalforsamling

En rekke folkevalgte fra det prokurdiske partiet HDP sitter bak lås og slå i Tyrkia, blant dem tidligere partileder Selahattin Demirtas. Dette bildet er fra en støttedemonstrasjon i Istanbul 21. mars. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Ytterligere to kurdiske folkevalgte er kastet ut av den tyrkiske nasjonalforsamlingen, opplyser det prokurdiske partiet HDP.

HDP-politikerne Osman Baydemir og Selma Irmak mistet setene i nasjonalforsamlingen som følge av dommer de har fått, og de deler dermed skjebne med ni andre politikere fra det prokurdiske partiet.

Av de elleve HDP-politikerne som hittil er kastet ut av den tyrkiske nasjonalforsamlingen, sitter nå ni i fengsel, blant dem de to tidligere partilederne Selahattin Demirtas og Figen Yuksekdag.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan utlyste denne uka nyvalg, som skal holdes 24. juni. HDP er kraftig svekket som følge av de mange arrestasjonene og kan derfor få problemer med å klatre over sperregrensa, som er på hele 10 prosent i Tyrkia.

Flere titall partimedlemmer er tiltalt for å ha forbindelser med det forbudte kurdiske arbeiderpartiet PKK, noe tyrkiske myndigheter ser på som terrorstøtte. HDP nekter for å ha noe med PKK å gjøre.

Aktuelt:

Stadig tettere samarbeid mellom Tyrkia og Russland

Tyrkia har hentet 80 Gülen-tilhengere fra 18 land

– Erdogan er villig til å ofre forholdet til Vesten

Populært