Meny

Splittet sikkerhetsråd skal «rense luften» på gård i Sverige

Her er den svenske FN-ambassadøren flankert av den russiske ambassadøren Vassilij Nebenzia til venstre, og britenes ambassadør Karen Pierce og amerikanske Nikki Haley til høyre. Fredag drar de alle til en gård i Sverige for å diskutere Syria i andre omgivelser. Foto: Mary Altaffer/ AP/ NTB scanpix Foto: Mary Altaffer / AP

Fredag tar 15 ambassadører fra FNs sikkerhetsråd inn på en gård i Sverige. I tre dager skal de diskuterer løsninger på Syria-krisen i mer uformelle omgivelser.

Det meldte Sveriges FN ambassadør Carl Skau onsdag. Blant de 15 ambassadørene som skal samles på en gård i Sør-Sverige er Nikki Haley fra USA og hennes russiske kollega Vassilij Nebenzia.

Oppholdet på gården beskrives som et «retreat». Hensikten er at ambassadørene får en liten pause etter den siste tidens harde og fastlåste forhandlinger om situasjonen i Syria. USA og Russland står steilt mot hverandre i Sikkerhetsrådet angående det syriske regimets angivelige bruk av kjemiske våpen. Tirsdag la Russland ned veto mot et forslag fra USA om å bruke sonder for å lokalisere eventuelle kjemiske våpen i Syria.

– Gården er et sted hvor vi kan kaste slipset, brette opp ermene og diskutere hvordan vi kan finne gode løsninger på utfordringene vi står overfor, forklarte Skau.

Les også: FNs sikkerhetsråd skal diskutere fransk Syria-resolusjon

Gården ambassadørene skal bo på er sommerstedet til Sveriges tidligere generalsekretær i FN, Dag Hammarskjöld. FN-ambassadørene har tradisjonelt pleid å samle seg på en tilbaketrukket eiendom i New York, men i år ble det bestemt at nøytral grunn i Sverige var å foretrekke.

Les også:

Forsker: – Assad har skjønt at Vesten foretrekker hans stabilitet

Russland avviser tukling med bevis i Douma – våpeninspektører ennå ikke framme

Kilder: Falsk alarm om nytt missilangrep i Syria

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært