Meny

Tvinnereim om sexmeldingen: – Slikt griseprat skal ikke kvinner i Sp oppleve

– Saken viser at seksuell trakassering foregår på alle nivåer, og forhåpentligvis bidrar Liv Signe Navarsetes modige måte å stå fram på til at andre som opplever noe lignende også varsler, sier nestleder i Sp Anne Beathe Tvinnereim. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Nestleder i Sp, Anne Beathe Tvinnereim, sier saken har opprørt henne. Morten Søberg, eier av telefonen, sier han har gjort alt han kan for å oppklare saken.

Senterpartiets generalsekretær Knut M. Olsen jobber nå for å finne ut hvem av de ti deltakerne på den nå mye omtalte hytteturen til Åre, vinteren 2016 , som sendte meldingen «Vi har lyst på fitta di» til tidligere Sp-leder Liv Signe Navarsete.

Nå sier den eneste kvinnen i Senterpartiets ledelse for første gang hva hun mener om saken.

– Denne saken har opprørt meg som kvinne i Sp. Slikt griseprat skal ikke kvinner i Sp oppleve, sier nestleder Anne Beathe Tvinnereim til VG.

Tirsdag hadde ni av de ti mennene som deltok på turen, åpent stått fram i ABC Nyheter eller andre medier og avvist å ha sendt Facebook-meldingen som en lørdagsnatt i februar 2016 tikket inn på den tidligere Sp-lederens Messenger-konto.

«Stå frem og si unnskyld», oppfordret sentrale Sp-politikere overfor ABC Nyheter tirsdag.

Onsdag sto også den tiende, en mann uten tillitsverv i Senterpartiet, fram med en åpen benektelse.

– Jeg sverger på at det ikke var meg. Jeg vet heller ikke hvem som har gjort det. Hele greia er veldig trist, sier mannen til Adresseavisen.

– Et mysterium

Også eier av telefonen meldingen ble sendt fra, Morten Søberg, uttaler seg onsdag for første gang offentlig om saken.

– Jeg har gjort alt jeg kan for å oppklare den grove meldingen som ble sendt til Liv Signe Navarsete i 2016, sier tidligere statssekretær Morten Søberg til NRK.

Han forteller at han var himmelfallen da han fikk høre om hva som hadde skjedd, og at han umiddelbart forsøkte å få tak i Navarsete.

– Jeg snakket også med flere av deltakerne fra festen uten å bli noe klokere, det hele var et mysterium, sier Søberg til NRK.

– Skuffa

Åtte av de ti som var med på turen til Storlien i Åre, har tillitsverv i Senterpartiet. Én av dem er nestleder Ola Borten Moe, som i likhet med de øvrige har oppfordret den ansvarlige til å stå fram.

Navarsete sier onsdag at hun ikke har mistet tilliten til ledelsen:

– Jeg har ikke mistet tilliten til verken Trygve Slagsvold Vedum eller noen i ledelsen. Vi må se det i lyset av tiden vi er i. Men jeg er skuffa, sier Navarsete til Nationen.

– Seksuell trakassering foregår på alle nivåer

Tvinnerheim sier til VG at hun som nestleder føler et stort ansvar for å bidra til at ingen i partiet opplever noe slikt igjen.

– Saken viser at seksuell trakassering foregår på alle nivåer, og forhåpentligvis bidrar Liv Signe Navarsetes modige måte å stå fram på til at andre som opplever noe lignende også varsler. La oss håpe at #metoo-kampanjen har bidratt til varig endring, også i norsk politikk, sier Tvinnereim til avisa.

Les også: Navarsete fikk sex-melding etter morens begravelse

– Den, eller de, som står bak må stå fram

Nestlederen avviser at navnet på den som sendte meldingen bør offentliggjøres. Og sier at hun har et ønske om å avslutte saken på en måte som varsleren, Liv Signe Navarsete, er fornøyd med.

Navarsete har selv gitt uttrykk for at det beste ville være full åpenhet.

Hun har flere ganger oppfordret den som har sendt meldingen om å stå fram.

– Saker som dette, er ille for Senterpartiet. Den, eller de, som står bak denne meldingen må stå fram, slik at sentralstyret kan lage en rapport og få avsluttet saken, sier hun til Nationen.

Populært