Meny

Store protester mot valget av ekspresident som statsminister i Armenia

Demonstranter protesterer mot utnevnelsen av tidligere president Serzh Sargsyan til statsminister i Armenia. 80 ble pågrepet i uro i Jerevan tirsdag. Foto: Aram Kirakosyan / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I Armenia er ekspresident Serzh Sargsyan utnevnt til statsminister. Tusenvis protesterte mot avgjørelsen, og 80 personer er pågrepet.

Demonstrantene skal ha ødelagt statlig eiendom, punktert offentlige biler og blokkert flere hovedveier i hovedstaten Jerevan. Politiet svarte med tåregass, og flere skal ha blitt skadd, ifølge øyenvitner.

Sargsyan måtte gå som president fordi han hadde sittet så lenge som loven tillater. Nasjonalforsamlingen i landet utpekte ham tirsdag som ny statsminister med stort flertall. Samtidig innføres et nytt politisk system der presidenten har mindre autoritet og statsministeren har en dominerende rolle.

Demonstrantene ledes av opposisjonspolitikeren Nikol Pashinyan.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært