Meny

Stenseng: – Jeg var ikke på AUF-festen

Partisekretær i Ap, Kjersti Stenseng, avviser at hun deltok på påskefesten for gamle AUF-ere med blant andre Trond Giske. Foto: Erlend Dalhaug Daae / NTB scanpix

Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng avviser at hun var på påskefesten for gamle AUF-ere sammen med blant andre Trond Giske.

– Jeg var ikke invitert og var ikke til stede, sier Stenseng til NTB.

Det har vakt en viss oppsikt at Trond Giske deltok på påskefesten for gamle AUF-ere den 5. april. NRK meldte at også Stenseng var til stede på festen på utestedet Justisen i Oslo.

Hun befant seg derimot på et møte et helt annet sted i landet.

– Jeg har spurt journalisten om hvor han hadde dette fra, men jeg har ikke fått noe svar, sier Stenseng.

Enkelte har reagert på at Giske deltok på festen, under tre måneder etter at han måtte gå av som nestleder i Ap etter varslingssakene om seksuell trakassering mot flere unge kvinner i partiet. Det ønsker ikke Stenseng å si noe om.

– Den saken vil jeg ikke kommentere mer, rett og slett, sier hun.

Presisering fra NTB 16. april klokken 23.47:
«Trond Giske ble i helgen hengt ut for å ha vært på AUF-fest. Men det var en middag for gamle AUF-ere han deltok på.

Flere medier meldte i helgen at Giske for en uke siden hadde deltatt på AUFs påskefest. Flere skal ha reagert på opplysningen som kom, tre måneder etter at Giske valgte å trekke seg i kjølvannet av varslersakene mot ham.

De aller fleste mediene, også NTB, framstilte saken som at Giske hadde deltatt på fest sammen med de unge aktive i AUF. Det var imidlertid ikke tilfelle.

Dette dreide seg om en årlig påskefest som ble holdt 5. april. Alle tidligere AUF-ledere ble invitert, inkludert Giske. Festen startet med middag på Stortinget, før turen så gikk videre til utestedet Justisen.

Det var stortingsrepresentant Åsmund Aukrust i Ap som sendte ut invitasjonene.

– Dette er en årlig middag for stortingsrepresentanter med bakgrunn fra AUF, sier Aukrust som ikke ville kommentere saken ytterligere.

Andre Ap-topper som Kjersti Stenseng og Anniken Huitfeldt var også til stede»

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært