Meny

Ola Borten Moe hardt ut mot Trine Skei Grande: – Hun mistenkeliggjør varsler

Venstre og partileder Trine Skei Grande inviterer på pressekonferanse i forbindelse med kommende landsmøte. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Sp-nestleder Ola Borten Moe er sterkt kritisk til Trine Skei Grande (V), og mener hun mistenkeliggjør 17-åringen som var involvert i den mye omtalte sex-episoden i 2008.

– Jeg har lovet å ikke kommentere dette, sier Trine Skei Grande til NRK.

Borten Moe og den daværende 17-åringen er i slekt.

– Det er min familie; blod er tykkere enn vann, skriver Sp-toppen på Facebook tirsdag.

Facebook-meldingen kommer dager før Venstres landsmøte og samtidig som Skei Grande holdt pressekonferanse.

– Det hersker ingen tvil om de faktiske forhold. Dette handler imidlertid ikke om episoden tilbake i 2008, der skjedde det ingenting ulovlig. Men det handler om at en person som slett ikke har ønsket eller søkt oppmerksomhet om saken blir mistenkeliggjort for å fortelle sannheten av en av Norges mektigste personer gjennom Norges mektigste medier. Det er ikke greit, skriver Borten Moe.

Ola Borten Moe. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

I innlegget forsvarer han familiemedlemmet som i 2008 hadde sex med Trine Skei Grande. Hendelsen fant sted i Borten Moes bryllup i Trøndelag.

Etterlyser innrømmelse

Borten Moe kritiserer Grande for hvordan hun har fremstilt saken. Han mener hun fremstiller saken som om 17-åringen var den aktive parten og at det var hun selv ble satt i en vanskelig situasjon.

Han mener det mangler en innrømmelse av de faktiske forhold.

Saken fikk mye oppmerksomhet etter at Venstre-lederen i januar valgte å kommentere ryktene i Aftenposten.

– Jeg er ingen overgriper, sa hun til avisen, uten å ville gå inn i detaljer.

Den nå 26 år gamle mannen snakket i etterkant av intervjuet med VG, hvor han uttalte at han fikk helt sjokk.

– Hun fortalte at hennes versjon var at det hadde vært en fest hvor venner koste seg og hvor jeg hadde dratt med henne bak et hus og hoppet på henne. Vi gikk en tur og havnet i kanten på en kornåker, hvor vi lå sammen. Frivillig, sa mannen til VG.

Trine Skei Grandes rådgiver, Jan-Christian Kolstø, sier til ABC Nyheter at de ikke vil kommentere saken.

Til NRK legger hun selv til at hun har «lovet å ikke kommenter saken».

– Drøy historie

– Det er vanskelig å sitte igjen med et annet inntrykk enn at her er det min slektning som forteller en drøy historie for å fremme en politisk agenda og egen økonomisk vinning, skriver Ola Borten Moe på Facebook.

– Jeg tviler ikke på at Trine Skei Grande har vært utsatt for mye ufin oppførsel og trusler i politikken, men denne saken er definitivt ikke blant dem. Etter at det bekreftes direkte og fra andre (VG både redaksjonelt og på kommentarplass) at hennes historie handler om at det var hun som var satt i en vanskelig situasjon og at det var min slektning som var den aktive part gir han et intervju til VG for å fortelle om det som skjedde, fortsetter Borten Moe.

Nestleder Ola Borten Moe og leder Trygve Slagsvold Vedum på Senterpartiets landsstyremøte i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Reagerer på ferskt intervju

Sp-toppen reagerer på at saken på nytt er kommet ut i media. I påsken ga partilederne i Høyre, Frp og Venstre et stort intervju med VG.

– Men på Jeløya merket vi at veldig mange var interessert i den prosessen som pågikk ved forhandlingsbordet – og mange ønsket å torpedere den, sa Grande i intervjuet.

– Og noen var villige til å bruke mye penger for det, sa Grande, og viste til at nettstedet Resett skal ha tilbudt Borten Moes slektning 400.000 kroner for å snakke om saken. Et tilbud han avslo.

Her er hele innlegget:

Mener Skei Grande brøt avtale

Da sex-saken begynte å ta av i sosiale medier og på det høyrevridde nettstedet Resett, skal Trine Skei Grande og den nå 26 år gamle mannen ha hatt kontakt.

Borten Moe skriver det var enighet mellom Grande og mannen om at ingen av dem skulle uttale seg om denne saken offentlig.

– Avtalen var å ikke omtale dette offentlig fra noen av dem. Skei Grande valgte imidlertid å kommentere denne og andre saker i et stort intervju i Aftenposten 16. januar under premisset om at hun levde med trusler som følge av sitt politiske engasjement, og at mange forsøker å skremme henne fra innflytelse. Videre får vi vite at hun har fortalt sin historie til Statsministeren og at hun «kan ha gjort dumme ting på fest». Det er ingen innrømmelse av forholdet. Det var tvert imot mye mistenkeliggjøring av alle rykter mot henne generelt, denne episoden inkludert, skriver han.

ABC Nyheter har forsøkt å nå Ola Borten Moe.

VIL IKKE KOMMENTERE: Venstre og partileder Trine Skei Grande inviterer til pressekonferanse på Stortinget i forbindelse med kommende landsmøte. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Populært