Meny

Erna Solberg gjenvalgt med stående applaus

Erna Solberg ble gjenvalgt som leder og Jan Tore Sanner og Bent Høie som n nestledere under Høyres landsmøte på Gardermoen lørdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Erna Solberg ble gjenvalgt som partileder med stående applaus under Høyres landsmøte lørdag ettermiddag.

Hun har sittet i posisjonen siden 2004, og får nå to nye år. Hun er Høyres lengstsittende partileder noensinne.

– Det er hyggelig og det viser at stemningen i partiet er god og fremtidsrettet, sier Solberg i en kort kommentar til NTB.

Jan Tore Sanner ble gjenvalgt som første nestleder, og Bent Høie som andre nestleder, begge med tilfreds applaus fra salen.

Ulike synspunkter

Valgkomiteen har innstilt på gjenvalg i samtlige posisjoner, men komiteens leder Svein Flåtten avviser at de hadde gjort det enkelt for seg selv:

– Den sittende ledelse og mannskap har gjort jobben enkel for valgkomiteen, sier Flåtten.

Han påpeker at ledelsen har høy tillit både i partiet og i befolkningen og viser til valgresultatet i fjor høst som bevis. Han oppfordrer de som blir valgt til å ha tydelige stemmer også i saker de er uenige om. Det er Solberg enig i:

– Det er viktig at partiledelsen har litt ulike synspunkter, men også at de som velges inn i sentralstyret eller arbeidsutvalget representerer litt andre erfaringer enn fra regjeringsapparatet, sier hun.

Isaksen gjenvalgt

Til arbeidsutvalget gjenvalgte landsmøtet Torbjørn Røe Isaksen og Gunn Cecilie Ringdal. Sentralstyret ble også gjenvalgt, og består av Erling Kagge, Janne Fardal Kristoffersen, Hanne Alstrup Velure og Mudassar Kapur.

Tina Bru fikk fornyet tillit som leder for Høyres kvinneforum.

Mer fra Høyres landsmøte:Populært