Meny

Kongressmedlem dro fram pistol på folkemøte i USA

Republikaneren Ralph Norman slo denne uken et uvanlig slag for retten til å bære våpen. Foto: Chuck Burton / AP
Republikaneren Ralph Norman sier han dro fram en ladet pistol i møte med våpenkontroll-aktivister på en kafé i Sør-Carolina, for å vise at våpen ikke er farlig.

Norman, som sitter i Representantenes hus, sier til avisen The Post and Courier at han ville vise at våpen kun er farlig hvis de havner i gale hender.

– Jeg kommer ikke til å bli en Gabby Giffords, sa Norman, og viste til den folkevalgte demokraten Gabrielle Giffords.

Giffords overlevde etter at en mann åpnet ild og skjøt henne i hodet fra kloss hold under et politisk arrangement ved et kjøpesenter i Tucson i Arizona 8. januar 2011. Seks personer ble drept – deriblant ei ni år gammel jente.

Norman skal også ha sagt at han ikke har noe imot å dø, men at vedkommende som skyter ham, må være en god skytter, hvis ikke skyter han tilbake. Det ser dermed ut til at Norman insinuerer at Giffords ble skadd fordi hun ikke var tilstrekkelig bevæpnet.

Senere sendte han ut en pressemelding og understreket at han har tillatelse til å bære våpen, og at han ofte bærer den i offentlighet.

– Mental helse, og enda viktigere, en manglende moral er det som driver denne epidemien. Våpen er ikke problemet, heter det fra Norman.

Populært