Meny

Høyres landsmøte:

Skei Grande: – Dette er den borgerlige frihetskampen

FÅR SKINNE: Venstre-leder Trine Skei Grande i Ernas regjering. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter
– Ingenting er viktigere å kjempe for friheten til, enn friheten til de ungene som vokser opp i fattige familier!

GARDERMOEN (ABC Nyheter): Det sa Venstre-leder og kulturminister Trine Skei Grande da hun fredag hilste landsmøtet til Høyre.

– Den store, borgerlige frihetskampen er at vi ikke skal akseptere at fattigdom går etter etniske skiller, la hun til.

Venstre og Frp er invitert som gjestetalere her på Gardermoen, mens KrFs Knut Arild Hareide ikke var ønsket i år, i motsetning til i fjor.

– Den borgerlige regjeringen står fortsatt åpen for utvidelse, presiserte imidlertid Erna Solberg da hun talte tidligere på dagen.

Gir henne lov å skinne

– Jeg vet dere syns vi Venstre-folk er høye på pæra. Men av og til har vi faktisk rett, smilte Venstre-lederen og roste Høyre og Erna Solberg for å være rause:

– Et borgerlig samarbeid hadde ikke vært mulig uten Erna. Hun skjønner når vi har behov for å skinne, sa Trine Skei Grande.

Hun mener Jeløya-erklæringen viser at borgerlig side er på sitt beste når de samarbeider og spiller hverandre gode.

– Mens Sundvolden-erklæringen ikke hadde klima som prioritet, ser vi nå de grønne bølgene er på vei oppover, sammenliknet Skei Grande den nåværende regjeringens plattform, med den foregående blåblå sin.

– Høyre nesten grønt

Venstre-lederen er tilfreds med prioritering av klima og miljø i regjeringen hun har kommet inn i.

– Nå er klimakampen utfordring nr. 2. Fordi det grønne skiftet er utfordring nr. 1. Det er nesten så jeg begynner å tro at Høyre er et grønt parti, sa hun og la til:

– Dette handler også om å skape et næringsliv som er levedyktig.

– Ingen andre kobler den grønne omstillingen med næringslivet som vi gjør, sa Høyre-delegaten Kari Sofie Bjørnsen fra Akershus tidligere på fredagen.

Populært