Wara på plass igjen på Stortinget

Justis-, beredskaps- og innvandringsminister Tor Mikkel Wara (Frp) på plass i Stortinget torsdag.
Justis-, beredskaps- og innvandringsminister Tor Mikkel Wara (Frp) på plass i Stortinget torsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

For første gang på nesten 25 år tok Tor Mikkel Wara plass i stortingssalen torsdag. Denne gangen som justisminister og ikke stortingsrepresentant.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag begynte hverdagen til regjeringens nye justisminister. Etter at Tor Mikkel Wara (Frp) ikke tok gjenvalg som stortingsrepresentant ved valget i 1993 har han ikke sittet i stortingssalen som politiker.

Torsdag ble dermed første gang på 25 år at den tidligere nestlederen i Frp igjen tok plass i salen, denne gangen som statsråd.

Den ferske 53 år gamle justisministeren måtte også opp på talerstolen i forbindelse med flere av sakene som ble behandlet gjennom dagen.

Torsdag var for øvrig også preget av historien om at Wara ikke er registrert i Folkeregisteret. Det står han nemlig oppført som Tor Mikkel Vara. Årsaken er at justisministeren har valgt å skrive etternavnet sitt slik som hans far gjorde, selv om det formelt ikke er riktig.

– Det stemmer at statsrådens etternavn i folkeregisteret er skrevet Vara. Det er en av flere måter å fornorske det finske navnet Vaara. Men statsråden har brukt Wara, fordi hans far skrev det på den måten, opplyser kommunikasjonsrådgiver Andreas Bondevik i Justisdepartementet i en epost til VG.

Les også:

Justisminister Tor Mikkel Wara finnes ikke i folkeregisteret

Frp-kjenner tror på forandring med Wara: – Vil ikke lage noen krig i mediene

Wara avviser påstand om forsøk på å få journalist til å tie