Meny

Rådgiver advarer Trump: – Skaff deg god juridisk hjelp, nå kommer stormen

TRENGER FORSVAR: President Donald Trump og førstedame Melania på vei til gudstjeneste i Palm Beach i Florida 1. påskedag Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP
Erfaren strateg for det republikanske partiet er overbevist om at spesialetterforsker Robert Mueller vil grave opp møkk i presidentens økonomi - og at Donald Trump vil bli avsatt.

Det sa Alex Castellanos da han deltok i et panel i TV-kanalen ABCs program «This Week» søndag, melder The Hill.

Castellanos har vært rådgiver og strateg for flere republikanske presidenter- og kandidater, blant andre George W. Bush og Mitt Romney. Han er også kommentator i flere riksmedier, blant annet CNN.

– Det er vanskelig å tro at ikke spesialetterforsker Robert Mueller ikke skal grave opp noe i Trumps kompliserte økonomiske historie og si: «Se, presidenten i USA gjorde dette, og det var feil», sa Castellanos.

Han er også skråsikker på at republikanerne vil miste flertallet i Kongressen ved det kommende mellomvalget i november. Han slår fast at da er det kroken på døra for Donald Trump.

Troverdighet

– Og det er vanskelig å tro at når republikanerne mister Huset i 2018, kanskje med 40 eller 50 seter, så ville ikke dette Huset (Kongressen) avsette ham, sa Castellanos.

– Det er også vanskelig å tro at et et senat, selv om det skulle være med republikansk flertall, vil være så livredde at de ikke tør å gå Trump nærmere i sømmene, sa Castellano, og forklarte at det handler om deres troverdighet.

Derfor advarer han rett ut Trump:

– Så skaff deg god juridisk hjelp nå, for stormen kommer!

Bakgrunnen for hans analyse er at det neppe er sannsynlig at Mueller blir sparket som etterforsker - selv om mange har spekulert i at presidenten vil tvinge justidepartementet til nettopp dette. Trump hevder Muellers etterforskning om russisk valginnblanding er bemannet av «inngrodde» demokrater som er partisk mot ham.

Ledende republikanere har advart ham i sterke ordelag om at det vil de ikke tolerere. Talsmann Ty Cobb i Det hvite hus avkreftet nylig at så kommer til å skje.

Les mer: Det hvite hus: Trump vil ikke sparke Mueller

Hvem vil forsvare Trump?

Som ABC Nyheters kommentator Audun Tjomsland skrev søndag, har Trump problemer med å skaffe seg de forsvarsadvokatene han trenger når «russersaken» ser ut til å nærme seg en avgjørende fase.

Les kommentaren her: Hvem vil forsvare Trump?

Trump har kategorisk avfeid påstanden om at det skal ha vært koblinger mellom hans valgkampteam og Russland, og har notorisk omtalt det som «en heksejakt» i utallige Twitter-meldinger.

Trump har også sagt at han gjerne stiller til høring hos Mueller & Co. Det skal hans advokater frykte, fordi presidenten tidvis synes å ha et noe lemfeldig forhold til sannheten. Blir han tatt i løgn, er tusen og ett ute.

Alex Castellanos har tidligere uttrykt sin skepsis mot Donald Trump.

– Vi er nærmere en avsettelse nå enn vi tror, sa han i fjor.

Les mer: Trump til angrep på FBI og Muellers Russland-gransking

Populært