Rådgiver advarer Trump: – Skaff deg god juridisk hjelp, nå kommer stormen

TRENGER FORSVAR: President Donald Trump og førstedame Melania på vei til gudstjeneste i Palm Beach i Florida 1. påskedag
TRENGER FORSVAR: President Donald Trump og førstedame Melania på vei til gudstjeneste i Palm Beach i Florida 1. påskedag Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Erfaren strateg for det republikanske partiet er overbevist om at spesialetterforsker Robert Mueller vil grave opp møkk i presidentens økonomi - og at Donald Trump vil bli avsatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det sa Alex Castellanos da han deltok i et panel i TV-kanalen ABCs program «This Week» søndag, melder The Hill.

Castellanos har vært rådgiver og strateg for flere republikanske presidenter- og kandidater, blant andre George W. Bush og Mitt Romney. Han er også kommentator i flere riksmedier, blant annet CNN.

– Det er vanskelig å tro at ikke spesialetterforsker Robert Mueller ikke skal grave opp noe i Trumps kompliserte økonomiske historie og si: «Se, presidenten i USA gjorde dette, og det var feil», sa Castellanos.

Han er også skråsikker på at republikanerne vil miste flertallet i Kongressen ved det kommende mellomvalget i november. Han slår fast at da er det kroken på døra for Donald Trump.

Troverdighet

– Og det er vanskelig å tro at når republikanerne mister Huset i 2018, kanskje med 40 eller 50 seter, så ville ikke dette Huset (Kongressen) avsette ham, sa Castellanos.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er også vanskelig å tro at et et senat, selv om det skulle være med republikansk flertall, vil være så livredde at de ikke tør å gå Trump nærmere i sømmene, sa Castellano, og forklarte at det handler om deres troverdighet.

Derfor advarer han rett ut Trump:

– Så skaff deg god juridisk hjelp nå, for stormen kommer!

Bakgrunnen for hans analyse er at det neppe er sannsynlig at Mueller blir sparket som etterforsker - selv om mange har spekulert i at presidenten vil tvinge justidepartementet til nettopp dette. Trump hevder Muellers etterforskning om russisk valginnblanding er bemannet av «inngrodde» demokrater som er partisk mot ham.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ledende republikanere har advart ham i sterke ordelag om at det vil de ikke tolerere. Talsmann Ty Cobb i Det hvite hus avkreftet nylig at så kommer til å skje.

Les mer: Det hvite hus: Trump vil ikke sparke Mueller

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvem vil forsvare Trump?

Som ABC Nyheters kommentator Audun Tjomsland skrev søndag, har Trump problemer med å skaffe seg de forsvarsadvokatene han trenger når «russersaken» ser ut til å nærme seg en avgjørende fase.

Les kommentaren her: Hvem vil forsvare Trump?

Trump har kategorisk avfeid påstanden om at det skal ha vært koblinger mellom hans valgkampteam og Russland, og har notorisk omtalt det som «en heksejakt» i utallige Twitter-meldinger.

Trump har også sagt at han gjerne stiller til høring hos Mueller & Co. Det skal hans advokater frykte, fordi presidenten tidvis synes å ha et noe lemfeldig forhold til sannheten. Blir han tatt i løgn, er tusen og ett ute.

Alex Castellanos har tidligere uttrykt sin skepsis mot Donald Trump.

– Vi er nærmere en avsettelse nå enn vi tror, sa han i fjor.

Les mer: Trump til angrep på FBI og Muellers Russland-gransking