Protester i Barcelona mot pågripelsen av Puigdemont

Tilhengere av selvstendighet for Catalonia demonstrerte i Barcelona søndag i protest mot at Catalonias ekspresident Carles Puigdemont er pågrepet i Tyskland. Foto: AP / NTB scanpix
Tilhengere av selvstendighet for Catalonia demonstrerte i Barcelona søndag i protest mot at Catalonias ekspresident Carles Puigdemont er pågrepet i Tyskland. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Flere tusen mennesker demonstrerte i Barcelona søndag i protest mot at ekspresident og separatisttilhenger Carles Puigdemont er pågrepet i Tyskland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Demonstrantene bar plakater med bilde av Puigdemont, og mange av dem hadde iført seg det katalanske flagget, et av de viktigste symbolene for selvstendighetskampen i den spanske regionen.

Puigdemont ble tidligere søndag pågrepet i Tyskland mens han var på vei fra en foredragsrunde i Finland til Belgia, der han bor i selvvalgt eksil.

Pågripelsen kom etter at spanske myndigheter fredag utstedte en internasjonal arrestordre på ham. Sentralmyndighetene i Madrid vil nå begjære ham utlevert til Spania.

Puigdemont og flere andre katalanske separatistledere er siktet for blant annet oppvigleri og opprør i forbindelse med katalanernes forsøk på å løsrive seg fra Spania.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden