Meny

Protester i Barcelona mot pågripelsen av Puigdemont

Tilhengere av selvstendighet for Catalonia demonstrerte i Barcelona søndag i protest mot at Catalonias ekspresident Carles Puigdemont er pågrepet i Tyskland. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Flere tusen mennesker demonstrerte i Barcelona søndag i protest mot at ekspresident og separatisttilhenger Carles Puigdemont er pågrepet i Tyskland.

Demonstrantene bar plakater med bilde av Puigdemont, og mange av dem hadde iført seg det katalanske flagget, et av de viktigste symbolene for selvstendighetskampen i den spanske regionen.

Puigdemont ble tidligere søndag pågrepet i Tyskland mens han var på vei fra en foredragsrunde i Finland til Belgia, der han bor i selvvalgt eksil.

Pågripelsen kom etter at spanske myndigheter fredag utstedte en internasjonal arrestordre på ham. Sentralmyndighetene i Madrid vil nå begjære ham utlevert til Spania.

Puigdemont og flere andre katalanske separatistledere er siktet for blant annet oppvigleri og opprør i forbindelse med katalanernes forsøk på å løsrive seg fra Spania.

Populært