Meny

Trumps Russland-advokat trekker seg

Nok en av Donald Trumps medspillere trekker seg. Advokaten skriver i sitt farvel: – Jeg er glad i presidenten og jeg ønsker ham alt vel. Foto: NTB scanpix
Donald Trumps personlige advokat John Dowd trekker seg, melder amerikanske medier. Dowd representerer Trump i den pågående Russland-etterforskningen.

The New York Times siterer to anonyme kilder som sier Dowd har fått nok av at presidenten stadig ignorerer hans råd.

Nyhetsbyrået får beslutningen bekreftet i en epost fra Dowd selv:

– Jeg er glad i presidenten og jeg ønsker ham alt vel, skriver advokaten.

En annen av Trumps advokater, Jay Sekulow, bekrefter også Dowds avgang.

– John Dowd er en venn og har vært et verdsatt medlem av vår advokatstab. Vi skal fortsette å representere presidenten og vårt samarbeid overfor spesialrådgiver Muellers kontor, sier Sekulow.

Lenge vurdert

Dowd overtok som leder for Trumps advokatteam i den pågående Russland-etterforskningen i fjor sommer. Ifølge avisens kilder skal han flere ganger i løpet av de siste månedene ha vurdert å trekke seg.

John Dowd, Donald Trumps advokat, trekker seg ifølge amerikanske medier. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I de siste dagene har Trump begynt å lange ut i offentlighet mot spesialetterforsker Robert Mueller, noe som ser ut til å henge sammen med presidentens bekymring om at Russland-etterforskningen begynner å nærme seg Trump personlig, ifølge avisen. Men tidligere denne uken sa Det hvite hus' advokat Ty Cobb at Trump verken har snakket om å sparke Mueller eller vurdert å sparke ham.

Advarte

Republikanske senatorer har advart Trump mot å sparke Mueller.

Dowd er den mest fremstående figuren som til nå har forlatt Trumps advokatteam. Ifølge avisen skal presidenten selv være fornøyd med at Dowd trekker seg.

(©NTB)

Populært