Meny

Solberg: – Jeg får ofte trusler fra begge sider

VIDEO: – Jeg får trusler fra begge sider, sa Solberg fra talerstolen på Stortinget.
– Jeg får trusler fra både dem som mener at jeg elsker muslimer og dem som mener at jeg hater muslimer, sier statsminister Erna Solberg.

– Disse truslene og hatefulle ytringene får man hele tiden når man står i debatten om innvandring og integrering. For min del kommer de ofte fra begge sider. Både fra dem som mener jeg elsker muslimer og de som mener at jeg hater muslimer, sa statsminister Erna Solberg fra talerstolen i Stortinget torsdag.

Kommentaren kom som en respons på MDGs Per Espen Stoknes som lurte på hva statsministeren tenker om framveksten av fremmedfiendtlige og farlige holdninger og trusler mot politikere.

– Velkommen på listen

Mandag kveld måtte PST sette livvakter på Ap-leder Jonas Gahr Støre. Rett etter at Sylvi Listhaug gikk av som justisminister mottok KrF-leder Knut Arild Hareide så alvorlige trusler at PST ble koblet inn.

– Etter mitt innlegg i går fikk jeg melding om at jeg er på en liste over mennesker som overvåkes for venstreekstreme holdninger, noe som er ironisk med tanke på at vi samarbeider med Høyre og Frp om flere saker, sa Stoknes.

– Velkommen på listen, svarte Solberg.

– En minoritet

– Den typen uttrykk kommer fra en liten minoritet. Man må aldri la seg overdøve i tankegodset av retorikk på sosiale medier, hvor noen personer, ofte de samme personene med flere identiteter, prøver å ramme debatten med hets og sjikane, sa Solberg.

– Som politikere må vi stå i dette og regne med at vi blir tatt tøft når vi mener noe, sa hun.

Solberg sa at det hun spesielt er bekymret over er unge mennesker som stikker hodet opp for første gang og mener noe, møter nettopp dette.

– Vi må ta avstand fra hatske uttrykk, sa hun.

Stoler på Sandberg

Stoknes lurte da på hvordan dette skal gå, ettersom Per Sandberg (Frp) sitter nå midlertidig som justisminister og hvilke grunnholdninger bør den neste justisministeren ha.

Les også:  Sandberg overtar som justisminister inntil videre

– Sandberg er tidligere kjent for en lignende hardtslående og lite kompromissøkende stil, som også er lagt merke til internasjonalt. Synes statsministeren det er en god måte å løse det mistillitsproblemet som har oppstått rundt justisministerrollen på?, spurte Stoknes.

– Jeg mener Per Sandberg er en god statsråd for vår regjering, svarte Solberg.

– Han fungerte som innvandrings- og integreringsminister i tre måneder i fjor uten at det var en diskusjon om hva han måtte mene på disse områdene. Han stilte seg solidarisk opp mot hva som er regjeringens felles prosjekt.

– Er du en minister utgått fra alle de tre partiene, så representerer du alle tre partiene. Du kan ikke bare være for ditt eget parti, slo Solberg fast.


Populært