Meny

Frp kraftig fram på ny meningsmåling

Frp-leder Siv Jensen kan glede seg over at partiet i en fersk meningsmåling går fram med 9,8 prosentpoeng. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
I en ny måling laget for TV 2 tirsdag, går Frp fram med 9,8 prosentpoeng til en oppslutning på hele 20,6 prosent. 

Målingen er et øyeblikksbilde i timene etter at Sylvi Listhaug trakk seg som justisminister, melder TV 2 tirsdag kveld.

Målingen, som er laget av analysebyrået Kantar TNS, viser at Frp nesten har doblet oppslutningen fra tidligere i mars. Ni av ti velgere som stemte Frp i 2013, sier at de ville gjort det samme i dag. Partiet sanker stemmer fra Høyre, KrF og Senterpartiet. De mister kun stemmer til Høyre.

– Dette er en god meningsmåling, og den viser at folk er lei debatten om debatten. Folk er lei av en opposisjon som bare snakker om ord og ikke politikk, sier partileder Siv Jensen i Frp til TV 2 tirsdag kveld.

Resultatene i målingen viser et klart blått flertall i Stortinget om det skulle ha vært valg i dag.

Partiet Rødt faller med 2,1 prosentpoeng til 1,7 prosents oppslutning, mens Høyre får hardest medfart med et fall på 3,3 prosentpoeng til 23,6 prosent. Arbeiderpartiet står på stedet hvil med 23,6 prosent.

Populært