Meny

Erna Solberg beklager referanse til heksebrenning

– Saken om Listhaug og heksebrenning jeg refererte til på talerstolen, er ikke fra den løpende debatten, men en tidligere hendelse, skriver statsminister Erna Solberg (H) på Twitter. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg (H) beklager på Twitter at hun refererte til heksebrenning fra Stortingets talerstol tirsdag.

– Saken om Listhaug og heksebrenning jeg refererte på talerstolen, er ikke fra den løpende debatten, men en tidligere hendelse. Derfor ble det feil, det beklager jeg, skriver Solberg på Twitter tirsdag formiddag.

I januar 2016 skrev Miljøpartiet De Grønnes Arne Liaklev på Facebook at han lurte på om det var mulig å gjeninnføre heksebrenning i Norge. Kommentaren ble senere slettet. Det er imidlertid ikke bekreftet at det er denne kommentaren Solberg viste til i Stortinget tirsdag.

Liaklevs kommentar var en reaksjon på at Sylvi Listhaug, som da var innvandrings- og integreringsminister, hadde uttalt at utsendelsene til Russland ville fortsette så snart som mulig. Bakgrunnen var kritikken mot regjeringens uttransportering av asylsøkere.

Aktuelt:

– Støre har sørget for en enorm splittelse

Munnhuggeri på Stortinget etter at Listhaug trakk seg

Listhaug går av som justisminister: – Jeg vil ikke gå stille i dørene

Populært