Meny

Støre har fått politibeskyttelse etter drapstrusler

Ap-leder Jonas Gahr Støre har fått politibeskyttelse etter at han har mottatt drapstrusler. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg (H) sier det er trist at Jonas Gahr Støre har mottatt drapstrusler. Ap-lederen har nå fått politibeskyttelse. 

Støre har ikke hatt politibeskyttelse siden valget, skriver VG. På Stortinget tirsdag fastslo Ap-lederen likevel at han føler at sikkerheten hans er ivaretatt.

Erna Solberg mener det er trist at politikere utsettes for drapstrusler, men erkjenner at det er en del av hverdagen til landets politikere.

– Det er veldig trist. Dessverre har det med ujevne mellomrom vært drapstrusler i opphetede politiske debatter mot det politiske lederskapet, sier Solberg til NTB.

Sylvi Listhaug (Frp) Foto: NTB scanpix

Ved siden av angrepene fra avtroppende justisminister Sylvi Listhaug, skal Jonas Gahr Støre mottatt drapstrusler. Det har også Krf-leder Knut Arild Hareide, som allerede har meldt disse til politiet.

Ifølge Dagbladet er foranledningen til den skjerpede situasjonen Sylvi Listhaugs oppgjør mot Støre, og spesielt angrepene som er kommet i kommentarfeltene i sosiale medier.

– Vi vurderer fortløpende sikkerheten til myndighetspersoner. Livvakter er bare et av flere tiltak vi kan iverksette, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til Dagbladet.

Aktuelt: 

– Støre har sørget for en enorm splittelse

Munnhuggeri på Stortinget etter at Listhaug trakk seg

Listhaug går av som justisminister: – Jeg vil ikke gå stille i dørene

Populært