Meny

Solberg: – Listhaug kan komme tilbake som statsråd

Statsminister Erna Solberg (H) åpner for at Sylvi Listhaug (Frp) kan komme tilbake som minister i denne regjeringsperioden.

Solberg holdt pressekonferanse tirsdag formiddag etter at det tidligere på dagen ble kjent at Listhaug går av som justisminister. På pressekonferansen slo Solberg fast at det ikke er noe i veien for at Listhaug kan komme tilbake i regjeringen på et senere tidspunkt.

Statsministeren roste Listhaug for å være en tøff dame som har vært opptatt av å gjennomføre politikk.

– Sylvi Listhaug er en hardtarbeidende politiker som setter preg på de sakene hun jobber med, og dette er ikke noe hinder for henne å komme tilbake som statsråd senere i denne regjeringen, sa Solberg.

Kontroll på flyktningstrømmen

Sylvi Listhaug ga beskjed om sin avgang til Erna Solberg mandag kveld, opplyste statsministeren på pressekonferansen.

– Listhaug har gjort en god jobb i tre ministerposter. Hun satte i gang landbruksreformer som landbruksminister, og hun strammet inn på innvandringspolitikken, og det har gjort at vi i dag har kontroll på flyktningstrømmen. Derfor kan vi i dag jobbe for bærekraftig integrering, sier Solberg.

– Belastende tid

Statsministeren mener vi bør lære av at ytterpunktene i debatten bidrar til å kneble debatten gjennom hets og sjikane.

– Listhaug er en hardtarbeidende politiker. Det har vært en belastende tid for henne der hun har fått karakteristikker hun ikke fortjener, og som ikke hører hjemme i politikken, sa Solberg.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært