Meny

Listhaug: Støre er ikke egnet til å være norsk statsminister

Sylvi Listhaug gikk til frontalangrep mot Ap-leder Jonas Gahr Støre under tirsdagens pressemøte. Hun mener han ikke er egnet til å bli statsminister.

Listhaug kunngjorde at hun trekker seg som justis- og beredskapsminister klokken 8 tirsdag morgen. Samtidig gikk hun til frontalangrep på Ap-leder Jonas Gahr Støre for det hun kaller en «heksejakt».

– Målet i valgkampen var å holde Støre vekk fra statsministers kontor, og det er fortsatt målet. Han er ikke egnet til å være statsminister i Norge, sier Listhaug som mener Støre vil være en katastrofe for Norge

Hun framholder at hun går av frivillig.

– Det har vært helt opp til meg selv om jeg skulle stå hele veien ut, eller om jeg skulle trekke meg, sier Listhaug.

– Norsk politikk er «ren barnehage»

Listhaug sier at helt vanlige mennesker den siste uken er blitt stemplet og hengt ut på det groveste, bare fordi de støttet henne og Frp. Samtidig slår hun fast at hun absolutt ikke vil tie stille fra sin nye posisjon som stortingsrepresentant, og skryter også av partiet sitt.

Sylvi Listhaug og Frp-leder Siv Jensen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Jeg er glad Siv Jensen og resten av partiet støtter meg, men jeg vil ikke at Frp skal miste makt. Derfor går jeg av, sier Listhaug.

Mandag stemte et enstemmig landsstyre i KrF for mistillit, og Listhaug mener partiet mangler «ryggrad». Hun sår tvil rundt hvorvidt KrF virkelig er et borgerlig parti.

– Det er et parti uten styring og uten vei videre, sier hun.

Samtidig kaller hun norsk politikk for en «ren barnehage».

– Da er det min oppgave å opptre voksent, sier hun.

– Krevende for meg og min familie

Den avtroppende justisministeren gjentok at hun tar avstand fra ekstremisme, og anklaget denne gangen Støre for å sette henne i bås med Anders Behring Breivik og hans retorikk. Stormen den siste uken, beskriver hun som krevende.

– Det har vært en krevende tid for meg, for min mann og for min familie, sier hun.

Det blir møte i Stortinget klokken 10 tirsdag, til tross fore at grunnlaget for mistillitsforslaget mot Listhaug er fjernet. Møtet starter med at statsminister Erna Solberg tar ordet, før alle de parlamentariske lederne skal holde innlegg.

Rødt fremmet 14. mars mistillitsforslag mot Sylvi Listhaug. Det skjedde etter at Listhaug i en Facebook-post anklaget Ap for å være mer opptatt av å beskytte terroristers rettigheter enn nasjonens sikkerhet. Posten ble lagt ut etter at opposisjonen stemte ned et lovforslag om å åpne for å frata norske fremmedkrigere passet uten å måtte gå veien om en domstol.

Etter fem dager med massiv kritikk fjernet Listhaug innlegget.

Frp: Støre knytter motstandere til ABB

Jon Helgheim, innvandringspolitisk talsmann i Fremskrittspartiet. Foto: NTB scanpix

– Støre har forsøkt å kneble sine meningsmotstandere ved å knytte dem til ABB, slikt gjør bare en liten mann, sier Frps Jon Engen-Helgheim

– Der Jens Stoltenberg fremsto som en stor leder og klarte å samle nasjonen mot ytterliggående krefter i en svært krevende situasjon, har Støres oppgjør med 22. juli ført til enorm splittelse. Helt vanlige kvinner og menn er blitt stemplet som ytterliggående rasister og tillagt uhyrlige holdninger de ikke har, skriver Frps innvandringspolitiske talsmann Jon Engen-Helgheim i et Facebook-innlegg etter justisminister Sylvi Listhaugs avgang tirsdag morgen.

– Sylvi tar til motmæle mot Støres heksejakt og forsøk på å kneble den politiske debatten, hun gjør det ved å gå av for fortsatt å kunne snakke åpent, sier han.

Populært