Meny

Frp kan komme til å støtte ren Høyre-regjering hvis Listhaug vrakes

Kilder i FrP opplyser at de kan komme til å støtte en ren Høyre-regjering hvis det blir mistillit til justisministeren, opplyser NRK.

Sentrale Frp-ere åpner for at partiet kan gå ut av regjering og deretter støtte en ren Høyre-regjering. Dette for å hindre Jonas Gahr Støre som statsminister.

Selv om Frp i mange år har stått på at de ikke vil støtte en regjering de ikke selv er med i, så åpner nå flere sentrale Frp-kilder for en revurdering av dette synet, ifølge NRK.

Årsaken er at de heller vil støtte en Høyre-regjering hvis alternativet er en regjering med Jonas Gahr Støre som statsminister.

– Det eneste som vel er bombesikkert, er at Frp ikke kan bli noe støtteparti for en Høyre-KrF-Venstre-regjering, sier en regjeringskilde til NRK.

En slik regjering vil måtte ha støtte både av KrF, Venstre og Frp for å få gjennom saker i Stortinget.

– Dersom vi kommer i en slik situasjon, vil det bli en heftig og vanskelig runde internt gitt det vi har sagt før og det som har skjedd. Men jeg vil tro de fleste også hos oss foretrekker Erna og Høyre i regjering over Støre som statsminister hvis det kommer til det, sier en stortingskilde.

Frp-leder Siv Jensen ønsker ikke å kommentere opplysningene.

SE VIDEO: Siv Jensen: – Håper KrF har merket seg Listhaugs unnskyldning:

Populært